Topchef Ron Blaauw geeft zijn twee welverdiende Michelinsterren terug en sluit daarmee gelijknamig restaurant aan de Sophialaan in Amsterdam. Binnenkort gaat het etablissement weer open als Ron Gastrobar, in een volledig nieuwe setting met betaalbare topkwaliteit.

Ron Blaauw is niet de eerste die door de hoge druk zijn Michelinsterren beleefd terug indient. De druk bij een chef-kok na ontvangst van een Michelinster is groot en dat viel topchef Ron Blaauw moeilijk. Daarom besloot hij om terug te keren naar de basis.

"Zestien amuses, vier soorten brood, een waterkaart... Het is gewoon niet meer van deze tijd. Ik wil de drempel verlagen en terug naar de basis. Maar alles natuurlijk wel van topkwaliteit", zo vertelde de vastbesloten Amsterdamse chef-kok aan de Nederlandse krant, Het Parool.

Vijftien euro per gerecht

De menukaart van Blaauw zal voortaan geen bedragen meer met drie nullen bevatten. Hij stelde een kaart samen van 25 gerechten die los van elkaar te bestellen zijn en amper vijftien euro kosten. Hij haalde zijn inspiratie bij restaurants als Geist in Kopenhagen en Dabbous in Londen die met diezelfde werking een succesvol restaurant runnen.

Op 4 april opent hij zijn nieuwe zaak, Ron Gastrobar, in hetzelfde pand op de Sophialaan in Amsterdam. (JJ)

Topchef Ron Blaauw geeft zijn twee welverdiende Michelinsterren terug en sluit daarmee gelijknamig restaurant aan de Sophialaan in Amsterdam. Binnenkort gaat het etablissement weer open als Ron Gastrobar, in een volledig nieuwe setting met betaalbare topkwaliteit. Ron Blaauw is niet de eerste die door de hoge druk zijn Michelinsterren beleefd terug indient. De druk bij een chef-kok na ontvangst van een Michelinster is groot en dat viel topchef Ron Blaauw moeilijk. Daarom besloot hij om terug te keren naar de basis. "Zestien amuses, vier soorten brood, een waterkaart... Het is gewoon niet meer van deze tijd. Ik wil de drempel verlagen en terug naar de basis. Maar alles natuurlijk wel van topkwaliteit", zo vertelde de vastbesloten Amsterdamse chef-kok aan de Nederlandse krant, Het Parool. Vijftien euro per gerecht De menukaart van Blaauw zal voortaan geen bedragen meer met drie nullen bevatten. Hij stelde een kaart samen van 25 gerechten die los van elkaar te bestellen zijn en amper vijftien euro kosten. Hij haalde zijn inspiratie bij restaurants als Geist in Kopenhagen en Dabbous in Londen die met diezelfde werking een succesvol restaurant runnen. Op 4 april opent hij zijn nieuwe zaak, Ron Gastrobar, in hetzelfde pand op de Sophialaan in Amsterdam. (JJ)