Topchef Kobe Desramaults popt-up in Antwerpen

Sterrenchef Kobe Desramaults serveert vanaf 2 november zijn nieuwste collectie gepekelde groenten en allerhande artisanale lekkernijen in het nieuwe pop-upproject The List in de Antwerpse Kloosterstraat

De Superette, Desramaults’ alom geprezen bakkerij annex ‘snackbar’, werkt mee aan de ambitieuze pop-up van lifestylemagazine The List. De tijdelijke concept store in de Antwerpse Kloosterstraat zal trachten het magazine tot leven te wekken met een boeiende cross-over tussen mode, food, design, kunst, …

‘Superette’-team

De keuken van de In De Wulf-chef is onlosmakelijk verbonden met streekgebonden en duurzame producten. De vernieuwende sterrenchef, steeds op zoek naar authentieke manieren om met ingrediënten om te gaan, verdiepte zich in het pekelen van groenten. Die collectie ingelegde producten zal de autodidact in de pop-up van The List voorstellen. Maar er is meer dan pickles, ook dagvers artisanaal brood, inventieve sandwiches, spelt-frangipanes, vinaigrettes en huisgemaakte charcuterie van de hand van het ‘Superette’-team staan er op het menu.

Koffie, kunst en meer

Buiten de delicatessen van de ‘Superette-achterban’ staan er nog meldenswaardige activiteiten op het programma van de pop-up. De vakbekwame barista’s van koffiebar Caffènation zetten er espresso’s, Wim Ballieu van Balls&Glory serveert zijn ‘designer gehaktballen’, Wouter Cajot stelt zijn selectie favoriete boeken voor, interieurdesigners RR Interior bouwen er een volledige droomloft uit en Art Partout stelt het grafisch werk van Luc Tuymans tentoon. Een place to be dus. (JC)

Praktisch: De pop-up loopt van 2 november tot eind december in de Kloosterstraat, 13. Je kan er elke donderdag tot en met zondag terecht van 11u tot 18u. Tijdens de kerstvakantie is het project alle dagen open.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content