2014 wordt voor driesterrenchef Gert De Mangeleer en partner-in-crime Joachim Boudens, van restaurant Hertog Jan in Sint-Michiels Brugge, een bijzonder druk jaar. Dan starten ze maar liefst drie nieuwe projecten: een aangepast, nieuw decor voor hun gelauwerde driesterrenzaak, een herbestemming voor de huidige zaak en een totaal nieuw, tijdelijk concept in het centrum van Brugge.

Op 22 februari gaan de deuren van de huidige Hertog Jan definitief dicht. Het is meteen het startschot voor grote verbouwingswerken. Het nieuw concept voor een eigentijdse bistro dat in juni opent is al in kannen en kruiken.

In de 'nieuwe' Hertog Jan in Zedelgem zijn de werken al een tijdje aan de gang. Het gastronomische driesterrenrestaurant vindt volgend jaar zijn onderdak in een beschermde hoeve waarvan de eetzaal uitzicht zal bieden op de ondertussen bekende moestuin die Gert dagelijks de biologisch geteelde groenten oplevert.

Om de verbouwingsperiode (eind februari tot juni) te overbruggen openen Gert en Joachim het tijdelijke restaurant Yellow, ondergebracht in een herenhuis in de Brugse binnenstad. 'Drie maanden niet in een keuken staan, dat is voor mij ondenkbaar. Daarvoor is mijn passie voor de stiel té groot', zegt De Mangeleer. 'We voelen ons als kinderen in een speeltuin nu we volgend jaar onze creativiteit kunnen loslaten op niet één maar twee projecten die breed toegankelijk zijn voor iedereen. Ik wil in Yellow een lekkere, eenvoudige keuken brengen met respect voor het product, die toch mijn persoonlijke stempel draagt.'

De gasten kunnen ook in het pop-uprestaurant op een vriendelijke en spontane ontvangst rekenen. 'In Yellow vertaalt zich dat in een hedendaagse setting, een funky muziekje, verrassende wijn- en bierkeuzes en een originele kaart zoals alleen Gert die kan samenstellen', zegt Boudens. 'Kortom alle ingrediënten om een gezellige lunch of diner te beleven aan een toegankelijke prijs.'

Reserveren bij Yellow kan vanaf half januari. (DB)

2014 wordt voor driesterrenchef Gert De Mangeleer en partner-in-crime Joachim Boudens, van restaurant Hertog Jan in Sint-Michiels Brugge, een bijzonder druk jaar. Dan starten ze maar liefst drie nieuwe projecten: een aangepast, nieuw decor voor hun gelauwerde driesterrenzaak, een herbestemming voor de huidige zaak en een totaal nieuw, tijdelijk concept in het centrum van Brugge. Op 22 februari gaan de deuren van de huidige Hertog Jan definitief dicht. Het is meteen het startschot voor grote verbouwingswerken. Het nieuw concept voor een eigentijdse bistro dat in juni opent is al in kannen en kruiken.In de 'nieuwe' Hertog Jan in Zedelgem zijn de werken al een tijdje aan de gang. Het gastronomische driesterrenrestaurant vindt volgend jaar zijn onderdak in een beschermde hoeve waarvan de eetzaal uitzicht zal bieden op de ondertussen bekende moestuin die Gert dagelijks de biologisch geteelde groenten oplevert. Om de verbouwingsperiode (eind februari tot juni) te overbruggen openen Gert en Joachim het tijdelijke restaurant Yellow, ondergebracht in een herenhuis in de Brugse binnenstad. 'Drie maanden niet in een keuken staan, dat is voor mij ondenkbaar. Daarvoor is mijn passie voor de stiel té groot', zegt De Mangeleer. 'We voelen ons als kinderen in een speeltuin nu we volgend jaar onze creativiteit kunnen loslaten op niet één maar twee projecten die breed toegankelijk zijn voor iedereen. Ik wil in Yellow een lekkere, eenvoudige keuken brengen met respect voor het product, die toch mijn persoonlijke stempel draagt.' De gasten kunnen ook in het pop-uprestaurant op een vriendelijke en spontane ontvangst rekenen. 'In Yellow vertaalt zich dat in een hedendaagse setting, een funky muziekje, verrassende wijn- en bierkeuzes en een originele kaart zoals alleen Gert die kan samenstellen', zegt Boudens. 'Kortom alle ingrediënten om een gezellige lunch of diner te beleven aan een toegankelijke prijs.' Reserveren bij Yellow kan vanaf half januari. (DB)