Tomorrowland: Callebaut trakteert op Belgische chocoladefrieten

© /

Chocoladeproducent Callebaut trekt naar het muziekfestival met een origineel dessert dat al het beste uit de Belgische keuken verenigt. In het Tomorrowlandrestaurant zwaait topchef Seppe Nobels de plak.

Elk jaar pakt Tomorrowland uit met een indrukwekkend foodluik. Afgelopen edities lokte het electronische muziekfestival enkele grote namen uit de Belgische gastronomische wereld naar het recreatiedomein in Boom. Viki Geunes, Sergio Herman, Peter Goossens, Kobe Desramaults, om maar enkele chefs te noemen.

Deze editie mag rijzend culinair talent Seppe Nobels in de potten van het Tomorrowlandrestaurant roeren, op het ritme van de beats. Net als in zijn eigen restaurant, Graanmarkt 13 in Antwerpen, gaat hij en zijn garde verrassend en lekker koken met vooral veel groenten in het bord.

Seppe Nobels
Seppe Nobels© Heikki Verdurme

Chocoladeproducent Callebaut trekt met een origineel dessert naar Tomorrowland: Brusselse wafel & chocolade-frieten. De chefs van het huis bedachten voor de gelegenheid een nieuwe tricolore hap dat al het beste uit de Belgische keuken verenigt.

De eigenzinnige frietjes worden geserveerd met ‘Ganoyaise’ en ‘BEtchup’. In mensentaal: Brusselse wafels verrijkt met Callebaut-chocolade en gesneden in de vorm van Belgische frietjes, geserveerd met een ganache van witte chocolade en citroen en afgewerkt met een bolletje frambozenijs.

Ook topchocolatier David Maenhout is komende dagen van de partij met enkele opmerkelijke creaties.

En verder

Naast de tientallen andere verschillende foodstands, zijn er dit jaar opnieuw de restaurants ‘B-eat, where music meets food’; het Belgian Steak House, met op je bord steak van topslager De Laet & Van Haver en verse frietjes; en het Sea Food Restaurant waar festivalgangers kunnen smullen van de mosselen van het Blankenbergse vis, schaal -en schelpdierenrestaurant De Oesterput. Smakelijk. (DB)

Tomorrowland: van 22 tot 24 juli in De Schorre, Boom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content