Tokio krijgt 261 Michelinsterren

Met 261 sterren is Tokio de wereldleider geworden van de gastronomische keuken, met meer sterren dan gelijk welke andere stad.

Tokio sleepte maar liefst elf prijzen van de Michelingids 2010 in de wacht, Parijs moet met eentje minder tevreden zijn.

Met 261 Michelinsterren is Tokio de wereldleider geworden van de gastronomische keuken, met meer sterren dan gelijk welke andere stad.

De Japanse metropool telt zo’n 160.000 restaurants, waarvan 11 driesterrenrestaurants. Vorig jaar waren er dat nog 9. Ook het aantal tweesterrenrestaurants steeg van 36 in 2008 naar 42 dit jaar en het aantal restaurants met een ster nam toe tot 144 (vorig jaar 128).

De gids beslaat vijftien arrondissementen van de hoofdstad en voor het eerst werden er ook zogenoemde izakaya of café-restaurants, kushiage- en yakitorirestaurants, die brochettes serveren, en shojin ryorir of vegetarische eetgelegenheden doorgelicht.

Frankrijk blijft als land wel gastronomische wereldleider met 25 driesterrenrestaurants, tegenover 18 in Japan (inclusief de zeven eethuizen in de nieuwe Michelingids voor Kyoto-Osaka).

David Bitoune

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content