Toerisme Oost-Vlaanderen zoekt beste cafés in Vlaamse Ardennen

© Thinkstock

Toerisme Oost-Vlaanderen werkt aan een bierkaart met wandelingen en fietstochten in de Vlaamse Ardennen en vraagt het publiek om tips van cafés met een verhaal.

“De acht brouwers uit de Vlaamse Ardennen kennen we, en hun ruim honderd bieren uiteraard ook,” zegt Steven De Backer van Toerisme Oost-Vlaanderen. “We kennen ook wel wat cafés, want we proberen er onze routes aan vast te hangen, maar we zijn benieuwd welke tips het publiek ons kan geven, want anders vissen we altijd in dezelfde vijver.”

Dat er nog verrassingen zijn, blijkt uit enkele van de tachtig reacties die een dag na de lancering binnenkwamen. “Alle tips zijn welkom, maar laat ons zeker ook weten waarom.” Bij de tips bijvoorbeeld typische volkscafés met de nodige ‘couleur locale’ die niet per se een groot aanbod bieren serveren, of weekendcafés die net wel 250 bieren op de kaart hebben.

“Er zitten ook cafés tussen met een leuke anekdote, plaatsen met een mooi uitzicht op water of natuur en echte muziekcafés. Er zitten echt pareltjes tussen.”

De kaart, met vier fietsroutes en drie wandelingen, wordt op 7 maart voorgesteld op het slotevenement van Oudenaarde, Ambassadeur Vlaanderen Lekkerland. De bierstad Oudenaarde telt vier brouwerijen (Roman, Liefmans, Smisje en Cnudde) die bekend zijn voor hun bruine bieren. Verder telt de streek nog de brouwerijen De Ryck (Herzele), Van den Bossche (Sint-Lievens-Houtem), De Graal (Brakel) en Contreras (Gavere). Tips zijn welkom via de Facebookpagina Toerisme Oost-Vlaanderen of via steven.de.backer@oost-vlaanderen.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content