De milkshake, dat luchtige, gemixte drankje van roomijs en melk, is uit Amerika naar ons land overgewaaid. In the land of the free - waar ze zowat het equivalent zijn van onze ijscoupes - bestaan milkshakes in alle geuren en kleuren, maar bij ons hebben ze nooit echt een groot succes gekend.

Hedendaagse milkshakes
Daar waar de eerste milkshakes zich beperkten tot primaire smaken zoals vanille, chocolade en aardbei (ook nu nog bijzonder populair, overigens), hebben zich in de loop der decennia nieuwe aroma's aangediend.

Inventieve chef-koks halen inspiratie uit alle windstreken van onze aardbol en creëren op die manier 21ste-eeuwse milkshakes om u tegen te zeggen. In die mate zelfs dat het tegenwoordig niet alleen kinderen en jongeren zijn die zich aan de ijzige drankjes te goed doen, maar ook volwassenen. Pittige specerijen, frisse citrus, hartige smaken, florale aroma's, alcohol enz. zijn elementen die een volwassen smakenpalet aanspreken.

Ook met de structuur van de moderne milkshake wordt geëxperimenteerd. Zo wordt het roomijs bijvoorbeeld vervangen door vruchtensorbet. Dit heeft als resultaat dat de smaak van de milkshake intenser wordt. Voor een echte hat trick kunt u er ook nog wat vers fruit aan toevoegen. (VdP/DB)

Tips voor geslaagde milkshakes

Voeg eerst fruit en vloeistoffen toe aan de blender

Voeg roomijs en sorbet altijd op het einde toe, om de structuur en temperatuur van de milkshake optimaal te bewaren.

Eens het roomijs en/of de sorbet toegevoegd zijn, is het aangeraden eerst te mixen met de vinger op de pulseknop (of de aan/uit-knop). Hoe langer men mixt, hoe vloeibaarder de milkshake zal worden.

Het is aangeraden roomijs een beetje zachter te laten worden voor het blenden.

De beker van de blender mag nooit voor meer dan twee derde gevuld worden, zodat er voldoende ruimte is voor de ingrediënten om te circuleren tijdens het mixen. Hierdoor verkrijgt de milkshake ook z'n luchtige structuur.

De milkshake, dat luchtige, gemixte drankje van roomijs en melk, is uit Amerika naar ons land overgewaaid. In the land of the free - waar ze zowat het equivalent zijn van onze ijscoupes - bestaan milkshakes in alle geuren en kleuren, maar bij ons hebben ze nooit echt een groot succes gekend. Hedendaagse milkshakes Daar waar de eerste milkshakes zich beperkten tot primaire smaken zoals vanille, chocolade en aardbei (ook nu nog bijzonder populair, overigens), hebben zich in de loop der decennia nieuwe aroma's aangediend. Inventieve chef-koks halen inspiratie uit alle windstreken van onze aardbol en creëren op die manier 21ste-eeuwse milkshakes om u tegen te zeggen. In die mate zelfs dat het tegenwoordig niet alleen kinderen en jongeren zijn die zich aan de ijzige drankjes te goed doen, maar ook volwassenen. Pittige specerijen, frisse citrus, hartige smaken, florale aroma's, alcohol enz. zijn elementen die een volwassen smakenpalet aanspreken. Ook met de structuur van de moderne milkshake wordt geëxperimenteerd. Zo wordt het roomijs bijvoorbeeld vervangen door vruchtensorbet. Dit heeft als resultaat dat de smaak van de milkshake intenser wordt. Voor een echte hat trick kunt u er ook nog wat vers fruit aan toevoegen. (VdP/DB)