Tinèlle in Het Predikheren: uitgepuurde bereidingen en een hapje geschiedenis

Topkok Ken Verschueren leidt de afdeling horeca in Het Predikheren in Mechelen. In het gastronomisch restaurant Tinèlle kan je terecht voor lekkere gerechten in een lichte, hemelse sfeer. (****)

Het Predikheren is een klooster en militair hospitaal uit de zeventiende eeuw. Na grondige renovatie kreeg het barokke gebouwencomplex een nieuwe bestemming als ‘mooiste bibliotheek van de 21ste eeuw’. Er is ook een culturele performance- en tentoonstellingsruimte, een co-working space, een gastronomisch restaurant en een koffiebar.

Ken Verschueren, de topkok die de afdeling horeca leidt, heeft een palmares om van te smullen: zes jaar souschef Foliez in Mechelen, drie jaar souschef Oud Sluis en zeven jaar chef in de Tuinkamer in Beerzel. Aan zijn zijde staat Jenny Calens, die de kok al jaren volgt en telkens het gebeuren in de eetzaal voor haar rekening neemt. De koffiebar van Het Predikheren kreeg de naam Barbib en heeft een terras op de historische binnenplaats. Je kunt er tijdens de openingsuren van de bibliotheek rustig genieten van een boek met een geurige kop Bocca-koffie. Voor de honger zijn er gerechtjes die tussen de 4 en de 12 euro kosten. In het gastronomisch restaurant Tinèlle proef je niet alleen van Kens uitgepuurde bereidingen maar ook van een hapje geschiedenis.

Verschueren kent zijn klassiekers en behoort tot onze grote Vlaamse koks

De eetzaal is één grote, open ruimte met hoge plafonds en muren. De zachte pastelkleuren, eik in natuurtint en het daglicht dat gul naar binnen stroomt, zorgen voor een lichte, hemelse sfeer. Om de loonkosten in te dijken, is Tinèlle in het weekend gesloten en probeert Ken Verschueren de bereidingen niet te ingewikkeld te maken. Een bezoek aan Tinèlle hoeft niet duur te zijn want voor de lunch is er een driegangenmenu voor 36 euro en een ruime keuze aan kwaliteitswijnen per glas. Wij werden verwelkomd met twee oogstrelende hapjes: espuma van hummus met burrata en tartaar van rund. Gerookte Oosterscheldepaling kwam met burrata, mierikswortel en Granny Smith: mooi én lekker (24 euro). Cannelloni van noordzeekrab met venkel, roze pompelmoes en kappertjes kreeg een frisse citroenboter mee (24 euro). Gepekelde en op lage temperatuur gegaarde kabeljauw was zacht van textuur en vol van smaak en werd begeleid door king krab, panade van kleine cantharellen, krokante bimi, fondant gestoofde prei en crumble van zuurdesem (36 euro). Afsluiten deden wij met een pêche melba van met hibiscus geïmpregneerde en vervolgens gebraden perzik met vanille-ijs, meringue en koek van witte chocolade (14 euro). Verschueren kent zijn klassiekers en behoort tot onze grote Vlaamse koks.

Tinèlle

Type keuken: hedendaagse gastronomie

Sfeer en geluid: transparant en rustig

Rekening: menu 36 euro, à la carte 70 euro

GOSWIN DE STASSARTSTRAAT 90, 2800 MECHELEN – 015 63 68 61 – TINELLE.BE

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Partner Content