Tim Meuleneire Eerste Kok van België

Tim Meuleneire, eigenaar en chef van restaurant de Koopvaardij in Stabroek, heeft in Brugge de prestigieuze Prosper Montagnéwedstrijd gewonnen.

De Belgische finale van de kookwedstrijd tussen getalenteerde en ambitieuze professionelen vond plaats in de Brugse hotel- en toerismeschool Spermalie onder het toeziend oog van bekende chefs als Geert Van Hecke en Danny Horseele. Tim Meuleneire, die in 2007 al één ster in de Michelingids kreeg, sleepte de titel van Eerste Kok van België 2010 in de wacht. De tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar Christophe Nachtergaele (uit Landegem) en Gaétan Pelletti van restaurant Chez Gaétan (La Louvière).

De winnaar van de aansluitende sommelierwedstrijd was Willem Van de Broeck van restaurant Cuistot uit Lier. Hij mag zich een jaar lang Beste Wijnschenker van België noemen.

De Prosper Montagnéwedstrijd, genoemd naar de Franse cuisinier Prosper Montagné – tevens vernieuwer van ‘la haute cuisine Française’ -, is de meest prestigieuze kook- en wijnwedstrijd van ons land.

David Bitoune

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content