Tim Boury ‘Viskok van het jaar’

Tim Boury van het restaurant Belga Queen bereidde het lekkerste en origineelste gerecht met griet tijdens een horecawedstrijd.

Tim Boury, de jonge kok van het Gentse restaurant Belga Queen in Gent, bereidde het lekkerste en origineelste gerecht met griet tijdens een nationale horecawedstrijd.

Voor de 21ste keer ging VLAM op zoek naar de professionele kok die weet klaar te maken met griet, de vis van het jaar. Een vakjury samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste Belgische restaurateursverenigingenmaakte een voorselectie uit ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd om voor een livepubliek in de demonstratiekeuken van de vakbeurs Horeca Expo in Gent naar de titel van beste kok te dingen.

Tim Boury haalde het van Jean Alvisse van restaurant L’Impératif in Maisières, Benny Poppe van Duc de Bourgogne in Brugge, Czaba Ignacz van De KwiZien in Hasselt en Jurgen Rysselaere van Salons Mimosa in Eeklo.

De winnaar ontving de “Vis van het jaar”-trofee ontworpen door kunstenaar Tuur De Rijbel, een cheque ter waarde van 1.250 euro, een diner voor twee personen bij Hof van Cleve in Kruishoutem, een waardebon van 250 euro van Flanders Expo en een reportage van één pagina in het culinaire magazine Ambiance. Bovendien organiseert VLAM in het winnende restaurant een persdiner ter waarde van 750 euro.

Belga/David Bitoune

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content