'Switch naar Fair Trade; Fair Trade is meer dan een banaan' is de slogan van de tiende Week van de Fair Trade, van 5 tot 15 oktober 2011.

Onder het motto 'Uw aankopen hier maken het verschil daar' worden zo veel mogelijk mensen gemobiliseerd om Fairtradeproducten te kopen. Uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK legde vorig jaar één Belgisch gezin op drie minstens één Fairtradeproduct in zijn winkelkarretje. Twee jaar geleden was dat amper één gezin op vier. Dat betekent dat over de afgelopen twee jaar zo'n 200.000 gezinnen de stap naar Fairtrade gezet hebben. Bedoeling is om dat cijfer nog meer op te krikken. (PvD/DB)

'Switch naar Fair Trade; Fair Trade is meer dan een banaan' is de slogan van de tiende Week van de Fair Trade, van 5 tot 15 oktober 2011. Onder het motto 'Uw aankopen hier maken het verschil daar' worden zo veel mogelijk mensen gemobiliseerd om Fairtradeproducten te kopen. Uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK legde vorig jaar één Belgisch gezin op drie minstens één Fairtradeproduct in zijn winkelkarretje. Twee jaar geleden was dat amper één gezin op vier. Dat betekent dat over de afgelopen twee jaar zo'n 200.000 gezinnen de stap naar Fairtrade gezet hebben. Bedoeling is om dat cijfer nog meer op te krikken. (PvD/DB)