In Leuven zijn in de Brabanthal de deuren geopend van de tiende editie van het Zythos Bierfestival. Met maar liefst 102 Belgische brouwers en bierfirma's, die samen meer dan 500 verschillende bieren aanbieden, is het evenement naar eigen zeggen het grootste bierfestival van het Europese vasteland.

In 2012 kreeg het festival 13.000 bezoekers over de vloer. Organisator Yannick de Coquéau hoopt het dit jaar nog beter te doen en een hoger bezoekersaantal te noteren. Nieuw dit jaar is dat bezoekers bij de brouwers bier kunnen kopen om mee naar huis te nemen. Voorheen kon dat enkel in een centrale bierwinkel. Een andere vernieuwing is een stand waar bierkenners advies geven dat volledig is afgestemd op de eigen smaak en verwachtingen.

Naar aanleiding van het festival worden in Leuven tal van activiteiten georganiseerd. Zo zetten zowel Stella Artois als huisbrouwerij Domus hun deuren open. Vanaf de Grote Markt organiseert de toeristische dienst 'bierwandelingen' door Leuven met aandacht voor het rijke bierverleden van de stad. Ook het Museum M zet een culinaire uitstap op het getouw. Op cafés op de Oude Markt serveren tijdens het weekend een selectie buitengewone bieren en een tiental restaurants biedt biermenu's aan. (Belga/LVR)

In Leuven zijn in de Brabanthal de deuren geopend van de tiende editie van het Zythos Bierfestival. Met maar liefst 102 Belgische brouwers en bierfirma's, die samen meer dan 500 verschillende bieren aanbieden, is het evenement naar eigen zeggen het grootste bierfestival van het Europese vasteland. In 2012 kreeg het festival 13.000 bezoekers over de vloer. Organisator Yannick de Coquéau hoopt het dit jaar nog beter te doen en een hoger bezoekersaantal te noteren. Nieuw dit jaar is dat bezoekers bij de brouwers bier kunnen kopen om mee naar huis te nemen. Voorheen kon dat enkel in een centrale bierwinkel. Een andere vernieuwing is een stand waar bierkenners advies geven dat volledig is afgestemd op de eigen smaak en verwachtingen. Naar aanleiding van het festival worden in Leuven tal van activiteiten georganiseerd. Zo zetten zowel Stella Artois als huisbrouwerij Domus hun deuren open. Vanaf de Grote Markt organiseert de toeristische dienst 'bierwandelingen' door Leuven met aandacht voor het rijke bierverleden van de stad. Ook het Museum M zet een culinaire uitstap op het getouw. Op cafés op de Oude Markt serveren tijdens het weekend een selectie buitengewone bieren en een tiental restaurants biedt biermenu's aan. (Belga/LVR)