The Wine Club in Brussel: een frisse wijnbar met ludieke rock-‘n-rollkaart

© Diane Hendrikx

Hoe verzoen je op ludieke wijze harmonieuze smaakakkoorden met uitgelezen wijnen? De chef van The Wine Club vond de magische formule. Maak kennis met Kyrkos Zisis.

Hij heet Kyrkos Zisis en werd geboren in 1983 in het Griekse bergdorp Ano Kouklesi. De tijd van de lange wandelingen samen met zijn vader in het Griekse middengebergte is voorbij, al ontkiemde daar zijn culinaire verbeelding.

Uiteindelijk zocht hij heel andere oorden op, maar hij denkt nog vaak terug aan de rijke fauna, van everzwijnen tot hazen en patrijzen, en de heerlijk geurende flora, van wilde asperges en paddenstoelen tot aromatische kruiden.

De kookkunst, een passie die hem naar alle uithoeken van de wereld bracht.

Als adolescent raakte hij ook vertrouwd met de rijkdom van de zee, want hij bracht veel zomers door op het eiland Skiathos in de Egeïsche Zee. Die veelgelaagde kennis leidde op bijna vanzelfsprekende wijze tot het beroep van kok.

Maar eerst maakte hij een omweg via de mixologie, de kunst van het bereiden van cocktails en het mixen van smaken. Van het een kwam het ander en zo ging hij zich steeds meer toeleggen op de kookkunst, een passie die hem naar alle uithoeken van de wereld bracht.

Zijn parcours is dan ook indrukwekkend: hij werkte onder meer samen met David Toutain in Parijs, Anthony Genovese in Rome en Pascal Devalkeneer en Jean-Pierre Bruneau in Brussel. Ondertussen bleef hij zich vervolmaken, onder meer via stages als patissier, vooral bij de voortreffelijke Brian Joyeux.

Vandaag is hij actief op verschillende terreinen, als organisator van exclusieve ‘geheime’ diners, onder de naam Fava Project, en als chef voor The Wine Club, een wijnbar waarvoor hij een ludieke rock-‘n-rollkaart uitwerkte. Een van de toppers op die kaart is alvast zijn uitstekend gegrilde octopus, mooi op smaak gebracht met wilde tijm en een cabernetvinaigrette.

The Wine Club

Waterloosesteenweg 1476, 1180 Brussel, thewineclub.be en kyrkoszisis.com

Partner Content