Het Antwerpse tweesterrenrestaurant van Sergio Herman en Nick Bril is twintig plaatsen gezakt in de prestigieuze The World's 50 Best Restaurants-lijst. Vorig jaar was The Jane met zijn 54 ste plek nog de hoogste nieuwkomer. Nu parkeert het restaurant op plaats 74.

Driesterrenrestaurant Hertog Jan van Gert De Mangeleer maakte wel een goede beurt in de nieuwe lijst. De topzaak in Brugge stijgt twaalf plaatsen en staat nu op een mooie 61ste plek.

Hof van Cleve uit Kruishoutem, vorig jaar nog 53ste op de 'wereldranglijst', kreeg nog geen notering, allicht omdat voorlopig enkel de lijst met namen van 100 tot 51 werd onthuld. Volgende week worden in Melbourne de vijftig beste restaurants bekendgemaakt, wat er op duidt dat Peter Goossens' topzaak dit jaar de top 50 binnenkomt. (DB)

Het Antwerpse tweesterrenrestaurant van Sergio Herman en Nick Bril is twintig plaatsen gezakt in de prestigieuze The World's 50 Best Restaurants-lijst. Vorig jaar was The Jane met zijn 54 ste plek nog de hoogste nieuwkomer. Nu parkeert het restaurant op plaats 74. Driesterrenrestaurant Hertog Jan van Gert De Mangeleer maakte wel een goede beurt in de nieuwe lijst. De topzaak in Brugge stijgt twaalf plaatsen en staat nu op een mooie 61ste plek. Hof van Cleve uit Kruishoutem, vorig jaar nog 53ste op de 'wereldranglijst', kreeg nog geen notering, allicht omdat voorlopig enkel de lijst met namen van 100 tot 51 werd onthuld. Volgende week worden in Melbourne de vijftig beste restaurants bekendgemaakt, wat er op duidt dat Peter Goossens' topzaak dit jaar de top 50 binnenkomt. (DB)