The Jane van Sergio Herman verkozen tot mooiste restaurant ter wereld

© The Jane

In maart van 2013 opende Sergio Herman de deuren van zijn culinaire kapel in het Groen Kwartier in Antwerpen. Tijdens de uitreiking van de Restaurant & Bar Design Awards in London kreeg The Jane de titel van mooiste restaurant ter wereld.

De keuken van The Jane werd sowieso al geapprecieerd, want Sergio Herman en Nick Bril kregen een eerste Michelinster. Maar het interieur van de Nederlandse ontwerper Piet Boon, een vriend van Herman, valt dus ook meer dan in de smaak. Toen het restaurant de deuren opende, kon Knack Weekend-journalist Piet Swimberghe even het verhaal achter het ontwerp ontdekken.

Kraakpandgevoel

De combinatie van lage tafels met zetels en gewone tafels zorgt ervoor dat de hele gelijkvloerse verdieping op de parterre van een theater lijkt. ‘Een oud theater dan’, stipte Rienk Wiersma, architect in het team van Piet Boon, aan. ‘Met de oude vloeren die we bewust hebben bewaard, alsook het afgebladerde plafond dat de oudheid van het gebouw versterkt.’ Daardoor krijg je net dat beetje kraakpandgevoel dat deze plek extra aantrekkelijk maakt.

Boven de parterre hangt een enorme metalen spin, een gigalamp ontworpen door de designers van Pslab uit Beiroet. De moderne glasramen zijn een creatie van Studio Job. Overal liggen er ook schitterende kussens. ‘De lampen, stoffen en dat soort aankleding werden verzorgd door onze Creative Designer Karin Meyn’, verduidelijkte Rienk.

De Restaurant & Bar Design Awards waren aan hun zevende editie toe. Elk jaar worden wonderlijke plekken waar je kunt eten en drinken beloond, van pop-upprojecten tot foodtrucks. The Jane haalde de titel van ‘Best Overall Restaurant’ en ‘Best International Restaurant’ binnen. (AB/PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content