The Jane is nu al een succes

The Jane, het nieuwe gastronomisch avontuur van Sergio Herman in Antwerpen, opent op 25 maart. Alle beschikbare tafels zijn nu al gereserveerd tot de zomer.

‘Hot news. On march 25 we will open the doors of our restaurant The Jane Antwerp.’ Met deze tweet liet topchef Sergio Herman weten dat zijn nieuwe restaurant The Jane op 25 maart de deuren opent in Antwerpen. Er kon daags nadien al via de website gereserveerd worden vanaf 10 uur. De boodschap werd massaal opgepikt, want in een mum van tijd werden alle beschikbare tafels voor de eerste drie maanden gereserveerd, goed voor een 500-tal boekingen.

The Jane lijkt nu al af te steven op een groot succes. ‘We hadden natuurlijk gehoopt dat de reservaties vlot zouden binnenkomen. Maar dit? Nee. Nooit verwacht’, zei Hermans rechterhand Nick Bril in Het Laatste Nieuws. En de deuren moeten nog opengaan…

Het restaurant, dat onder de projectnaam La Chapelle in de media verscheen, wordt gehuisvest in de kapel van een voormalig militair hospitaal. Herman en Bril leggen samen met ontwerper Piet Boon de laatste hand aan de voorbereidingen dat ruim twee jaar aan de gang zijn.

Dat de nieuwe culinaire place to be een vrouwennaam moest krijgen, stond al vast vanaf het eerste moment. ‘Jane is de naam van een fictieve vrouw die dezelfde eigenschappen heeft als ons restaurant: sensueel, spannend en chic. Het is mooi en heeft een internationale uitstraling, maar heeft ook een donker randje. Het is smaakvol en sophisticated, maar ook rock-‘n-roll. Net als onze ideale vrouw.’

In de bijhorende The Upper Room Bar zullen naast cocktails ook kleine en snelle gerechten geserveerd worden. The Upper Room Bar zal net als The Jane van dinsdag tot en met zaterdag geopend zijn voor lunch en diner. Maar u moet dus nog even wachten voor nieuwe reserveringen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content