The Jane (Antwerpen) hoogste nieuwkomer in lijst met beste restaurants ter wereld

© The Jane

Drie Belgische restaurants halen (voorlopig) de top honderd met ’s werelds beste restaurants: Hof Van Cleve (Kruishoutem), Hertog Jan (Brugge) en The Jane, de hoogste nieuwkomer in de lijst.

Het Antwerpse restaurant The Jane van topchefs Segio Herman en Nick Bril is als een pijl de nieuwe lijst van ‘The World’s 100 Best Restaurants’ binnengeschoten, zo blijkt na de bekendmaking van de nummers 51 tot en met 100. Met een 54 ste plek is de tweesterrenzaak meteen de hoogste nieuwkomer. Het restaurant staat een plaats lager dan Peter Goossens Hof van Cleve uit Kruishoutem, op 53.

Het andere Belgische restaurant in de lijst is Hertog Jan uit Brugge, op plek 73. De lijst wordt samengesteld op basis van de stemmen van 1.000 internationale chefs.

De mondiale top, de lijst met de 50 beste restaurants van de wereld, wordt maandag 13 juni bekendgemaakt in New York. Vorig jaar kon geen enkel Belgisch adres het selecte gezelschap vervoegen. Het Spaanse El Cellar de Can Roca eindigde toen op het hoogste schavot. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content