The Grand Gelinaz: simultaan koken voor gevorderden
Het internationaal restaurantuitwisselingsproject The Grand Gelinaz! Shuffle Two is uit de startblokken geschoten. 40 van ’s werelds meest spraakmakende chefs koken over de grenzen van werelddelen en tijdzones heen én simultaan.
Vandaag, 10 november, is het internationale restaurantuitwisselingsproject The Grand Gelinaz! Shuffle Two van start gegaan. Veertig van ’s werelds meest baanbrekende chefs koken urenlang simultaan en over de grenzen van werelddelen en tijdzones heen.
De bedoeling is om zo culinaire grenzen te verleggen, de creativiteit van de chefs aan te scherpen en hun culturele horizon te verruimen.
Andrea Petrini en Alexandra Swenden zijn de curatoren van dit culinaire platform dat chefs ook in contact brengt met kunstenaars, muzikanten, wetenschappers, filosofen en producers.
Dit jaar loopt tegelijkertijd een bijkomend samenwerkingsproject onder de noemer The Gelinaz ! Brussel HQ. Twintig topchefs uit de vier hoeken van de wereld – waaronder Kobe Desramaults en Gert De Mangeleer -, maakten hiervoor de verplaatsing naar de hoofdstad van Europa. Hier worden de recepten van de andere chefs geherinterpreteerd, volgens de stijl en verwachtingen van de hen toegewezen restaurants.
Het Brusselse project, dat plaatsvindt in het tweesterrenrestaurant Bon Bon van Christoph Hardiquest, startte om 12 uur ’s middags, op hetzelfde ogenblik dat het eerste Shuffle-restaurant in het Australische Adelaide de deuren opende. Spectaculair? Dat is het ook. Het unieke, gastronomische evenement eindigt vannacht om 02 uur ‘s.
Dit zijn de 20 chefs die in Brussel koken:
1. ALBERT ADRIÀ / TICKETS (Barcelona, Michelin* )
2. YANNICK ALLÉNO / LE DOYEN (Parijs, Michelin*** )
3. ARMAND ARNAL / LA CHASSAGNETTE (Arles, Michelin*)
4. KRISTIAN BAUMANN / 108 (Kopenhagen)
5. CLAUDE BOSI / HIBISCUS (Londen / Michelin**)
6. MAURO COLAGRECO / MIRAZUR (Menton / Michelin** )
7. ENRICO CRIPPA / PIAZZA DUOMO (Alba, Michelin***)
8. PAUL CUNNINGHAM / HENNE KIRKEBY KRO (Henne, Michelin*)
9. KOBE DESRAMAULTS / IN DE WULF (Dranouter, Michelin*)
10. ALEXANDRE GAUTHIER / LA GRENOUILLÈRE (Montreuil-sur-Mer, Michelin*)
11. CHRISTOPHE HARDIQUEST / BON BON (Brussel, Michelin**)
12. GERT DE MANGELEER / HERTOG JAN (Zedelgem, Michelin***)
13. PETTER NILSSON / SPRITMUSEUM (Stockholm)
14. MAGNUS EK / OAXEN KROG (Stockholm, Michelin**)
15. LEONARDO PEREIRA (Porto)
16. FULVIO PIERANGELINI (Rome)
17. PHILIP RACHINGER / MÜHLTALHOF (Neufelden)
18. MATHIEU ROSTAING-TAYARD / CAFÉ SILLON (Lyon)
19. DAVIDE SCABIN / COMBAL.ZERO (Rivoli, Michelin* )
20. CLARE SMYTH / (Londen, Michelin*** )
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier