The Brunch in Antwerpen: Topgastronomie op elektronische beats

Afgelopen weekend vond de tweede editie van The Brunch plaats, het exclusieve gastronomische zondagnamiddagfeestje naar het voorbeeld van de trendy brunchparties in Londen en New York. Bedenkers van het Antwerpse concept zijn Stephanie Rosseel (pr-verantwoordelijke bij Fashion Club 70) en freelance-fotograaf Sam De Backer. Net als tijdens de allereerste editie in The Jane bleef het jonge duo trouw aan het basisidee: topgastronomie, verzorgde dj-line-up, verrassende (geheime) locatie en hoog entertainmentgehalte. Ook deze keer waren de 420 tickets in een mum van tijd de deur uit.

Naast vaste foodpartners Sergio Herman en Nick Bril, gaven zes andere culinaire toppers hun visie op streetfood. Op de verdieping van een ondergrondse parking in de Frankrijklei – die voor de gelegenheid helemaal was ingekleed als een urban nachtclub met kleine foodshops – was het aanschuiven voor de verfijnde gerechten van de Antwerpse restaurants Bistrot du Nord, Bùn, The Jane, Graanmarkt 13, Carcasse (Sint Idesbald), Pure C (Cadzand) en patissier Sander Goossens. De smaakpapillen werden in de watten gelegd met smaakbommetjes als spring rolls, oester-cocktails, gestoomde broodjes met bbq-pork à la Sergio Herman, vegetarische hapjes, en een degustatie met gepekelde worst uit de keuken van topslager Hendrik Dierendonck. En dat terwijl de beats van dj’s als Sander Kleinenberg (Nederland), Renée (pseudoniem van het Belgische model Amélie Lens) en chef-kok Nick Bril door de woofers galmden.

Liefhebbers van de rockabilly vetkuif konden tussendoor op de stoel bij de Antwerpse Barbier Chaplins. Wie met een tattoo naar huis wilde, moest langsgaan bij Jean Harai. Het entertainmentgehalte werd verder op peil gehouden met streetartkunst, skateboarding en breakdance. Om 18 uur gingen de deuren van de brunchparty dan wel toe, nachtraven konden meteen naar de afterparty in de Antwerpse club Magic.

Wie zijn luie zondagnamiddag eens smaakvol wil invullen met topgastronomie op beats, kan in de agenda 19 april aanvinken. De derde editie van de brunchparty belooft nog verrassender te worden, zo liet Stephanie Rosseel weten. Het (culinaire) programma wordt later bekendgemaakt. Meer info op TheBrunch.be. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content