• Home
    • zone
    • Meest recent
    • Opinie
    • Mode
    • Beauty
    • Wonen
    • Reizen
    • Culinair
    • Recepten
    • Maatschappij
    • Wedstrijden
    • Acties
    • Puzzelclub
    • Knack Club
    • Archief
    • Het magazine
    • Voordelen abonnees
    • Abonneren
  • Het magazine
  • Voordelenvoor abonnees
  • Abonneren
    • Mijn registratie beheren
    • Mijn nieuwsbrieven beheren
    • Wachtwoord wijzigen
    • Toegang via sociale media
    • Lees later
    • Mijn abonnement beheren
    • Mijn abonnement koppelen
    • Abonneren
    • Voordelen voor abonnees
    • Hulp nodig?
    • Afmelden
    • Nieuws
    • Lifestyle
    • Entertainment
    • Economie
    • Style
    • Geld
    • KanaalZ
    • Technologie
    • Sport
    • Plusmagazine

      Terroir: de mannen en vrouwen achter de smaken van bij ons

      • 22/11/18 om 13:45
      • Bijgewerkt om 13:49

      Wat houdt dat nu juist in, de Vlaamse eetcultuur? Culinair onderzoeksproject Terroir zoekt het uit aan de hand van het beste dat onze grond ons te bieden heeft. In dit dossier maken we je graag warm voor al dat lekkers.

      • 1Keer gedeeld
      © Getty Images/iStockphoto

      De unieke smaak van oude variëteiten appels en peren: 'Je moet de wereld niet rond voor bijzondere producten'

      'Ingrid Marie, Marie Joseph d'Othee, Reinette Baumann... dat zijn toch fantastische namen voor appels?' Het enthousiasme waarmee Wouter Keersmaekers de vraag stelt, verraadt meteen zijn passie voor oude appelsoorten. De topchef runt in Boechout al 25 jaar het restaurant 'De Schone van Boskoop' waar hij met vergeten groenten en fruit de lekkerste creaties op tafel tovert.

      Het geheim van de paardenvisser: 'We moeten gepassioneerd zijn door zee, paarden én garnalen'

      Het culinair onderzoeksproject Terroir legt de ziel van de Vlaamse eetcultuur bloot aan de hand van enkele iconische producten van bij ons. In deze eerste aflevering over de Noordzeegarnaal vertelt een van de vijftien overgebleven paardenvissers over de kneepjes van het vak. 'Iedereen mag het worden, maar slechts weinigen houden het vol.'

      Terroir: culinaire evenementen (en meer) over het beste van eigen bodem

      Het culinair onderzoeksproject Terroir gaat op zoek naar wat dat nu juist betekent, de Vlaamse eetcultuur. Verschillende themadagen zetten telkens een bepaald klasseproduct van bij ons in de kijker. Ook jij kan daar bij zijn.

      Recepten

      Filters Reset

      Meest gelezen culinair

      Mysteries van het eindejaar: wat gebeurt er met het dier rond de foie gras?

      Wat vlees eten te maken heeft met vrouwenhaat

      Sterrenrestaurant 't Zilte verhuist

      Mysteries van het eindejaar: waarom wordt een kreeft levend gekookt (en wat is het alternatief)?

      Exact een jaar voor de sluiting: het tussentijds rapport van Chambre Séparée

      Wat eten we vandaag? Het weekmenu van 16 december

      Het feestgedruis staat op het punt om los te barsten, maar eerst doen we nog een week gewoon. Nu ja: zoals je het van ons gewend bent. Met buitengewoon lekkere recepten dus, bereid met het lekkerste van het moment.

      Deze week in Knack Weekend

      10 januari

      Abonneer nu

      Nieuwsbrief

      Ontvang het recentste lifestyle nieuws wekelijks in uw mailbox

      Inschrijven Aanmelden / registreren

      Volg ons

      FR
      FR
      Adverteren Contact Copyright Disclaimer Privacy Policy Cookie instellingen

      © 2019 Roularta Media Group
      Alle rechten voorbehouden.