Terroir: de mannen en vrouwen achter de smaken van bij ons
22/11/18 om 13:45
Bijgewerkt om
13:49
Wat houdt dat nu juist in, de Vlaamse eetcultuur? Culinair onderzoeksproject Terroir zoekt het uit aan de hand van het beste dat onze grond ons te bieden heeft. In dit dossier maken we je graag warm voor al dat lekkers.
'Ingrid Marie, Marie Joseph d'Othee, Reinette Baumann... dat zijn toch fantastische namen voor appels?' Het enthousiasme waarmee Wouter Keersmaekers de vraag stelt, verraadt meteen zijn passie voor oude appelsoorten. De topchef runt in Boechout al 25 jaar het restaurant 'De Schone van Boskoop' waar hij met vergeten groenten en fruit de lekkerste creaties op tafel tovert.
Het culinair onderzoeksproject Terroir legt de ziel van de Vlaamse eetcultuur bloot aan de hand van enkele iconische producten van bij ons. In deze eerste aflevering over de Noordzeegarnaal vertelt een van de vijftien overgebleven paardenvissers over de kneepjes van het vak. 'Iedereen mag het worden, maar slechts weinigen houden het vol.'
Het culinair onderzoeksproject Terroir gaat op zoek naar wat dat nu juist betekent, de Vlaamse eetcultuur. Verschillende themadagen zetten telkens een bepaald klasseproduct van bij ons in de kijker. Ook jij kan daar bij zijn.