Tea time: 5 trendy recepten met thee
Cocktails met thee zijn de nieuwe trend in mixologyland. Ook alcoholvrije versies doen het goed. En wist je dat er een originele theevariant bestaat voor de traditionele glühwein? 5 trendy recepten om mee aan de slag te gaan.
MAR-TEA-NI
Ingrediënten
1 koffielepel gedroogde groene Camellia-bladeren
1 koffielepel vers of gedroogd versneden citroengras
5 cl gin (N° 209)
2 cl Noilly Prat
6 ijsblokjes
Bereiding
Laat de groene Camellia-bladeren en het citroengras 1 minuut goed doortrekken in de gin. Zeef daarna. Doe alle ingrediënten in een shaker, werk op en schenk uit in een martiniglas.
MATCHA BANANENMILKSHAKE
Ingrediënten
200 ml melk
1 banaan
1 eetlepel suiker
halve koffielepel Matcha-poeder, opgelost in een weinig water
Bereiding
Mix alle ingrediënten. Schenk uit in een glas en geniet!
FRUIT DELIGHT
Ingrediënten
130 ml vruchtenthee op basis van hibiscus en rozenbottel
70 ml vruchtensap (zelf geperste sinaasappelen of een ander, dik, zoet vruchtensap, zoals mango of multivruchten)
eventueel 4 cl cointreau
Bereiding
Voor deze cocktail heb je een sterke vruchtenthee nodig. Dat betekent: dubbele portie, dubbele trektijd (ca. 20 minuten). Laat de thee koud worden.
Als alternatief kun je ook gedroogde vruchten gedurende een nacht in de koelkast in koud water laten trekken. Zeef de thee en voeg vruchtensap toe als tegenwicht voor de bittere vruchtenthee. Schenk uit in een glas met ijsblokjes.
Liefhebbers van cocktails kunnen eventueel nog wat cointreau toevoegen.
ICECUBES
Ingrediënten
1/2 l water
10 gr gedroogde vruchten op basis van hibiscus en
rozenbottel
5 cl limoensiroop
gembersiroop of honing naar smaak
spuitwater
Bereiding
Verwarm het water tot 90°C en voeg er de gedroogde vruchten aan toe. Laat 20 minuten trekken. Zeef de thee en voeg er de rest van de ingrediënten bij (behalve het spuitwater). Laat afkoelen en giet in ijsvormpjes.
Vries de vormpjes in. Doe ze in spuitwater en have fun!
INDIASE CHAÏ ALS SCHNAPS
Ingrediënten voor 1 liter
500 ml mineraalarm water
500 ml (soja)melk of een andere melkvariant
10 à 15 gram Chaï thee (zwarte Indiase theebladeren, kardemom, kruidnagel, gember)
Extra snuifje kaneel (optioneel)
Druppel vanille essence (optioneel)
200 ml Gin (The Botanist)
Bereiding
Verwarm het water en de melk tot 90°. Voeg er 10 à 15 gram Chaï thee bij, een snuifje kaneel en een druppel vanille essence. Laat alles 5 minuten trekken.
Zeef de theebladeren uit de thee. Voeg de Gin aan de thee toe.
Recepten uit: ‘Puur thee’, Veerle Stoffels, uitgeverij: Lannoo, 224 pagina’s, 34,99 euro (behalve recept voor ‘schnaps’)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier