Begin 2016 richtte cartoonist Erwin Vanmol de microbrouwerij Vrijstaat Vanmol op. Bij het ontwikkelen van nieuwe recepten kreeg hij regelmatig hulp van de 15-jarige Jan Panneels, die nu zijn eigen bierrecept heeft ontwikkeld. Hij is dan nog wel te jong om te mogen drinken, maar dat houdt hem niet tegen nu een crowdfundingactie te organiseren om met de opbrengst zijn lichte pils op grotere schaal te kunnen brouwen.

Iets groter toch, want Panneels wil er exact 1.600 liter, of 16 hectoliter van brouwen. "Symbolisch. Jan wordt namelijk eind februari van volgend jaar pas 16 jaar. Als grap noem ik hem de 'Max Verstappen van de bierwereld', want deze autocoureur nam al deel aan Formule 1-wedstrijden nog voordat hij met een gewone wagen op de openbare weg mocht rijden. Omwille van zijn jeugdige leeftijd mag Jan nog geen bier drinken, maar ruiken aan de ingrediënten en proeven van het wort mag en kan hij wel!", glimlacht meesterbrouwer Erwin Vanmol.

Janimal is een vlasblond Belgisch ambachtelijk gebrouwen bier met een verrassend laag alcoholpercentage (3,3% vol.). Het zal beschikbaar zijn in flessen van 33cl en 75cl.

Samen met zijn bier wil Panneels nog meegeven dat jongeren en volwassenen beter kiezen voor kwaliteit dan voor kwantiteit. Met zijn Janimal-bier wil hij bewijzen dat iets smaakvols niet noodzakelijk veel alcohol dient te bevatten. Bier met passie gebrouwen, moet men altijd met verstand drinken.

Voor wie zijn project wil steunen, voorziet de jonge brouwer verschillende beloningen. Zo kan je flessen Janimal, proefsessies of zelfs overnachtingen in een luxe B&B in het Pajottenland in ruil krijgen. Alle informatie over de crowdfundingcampagne vind je hier. (EK)

Begin 2016 richtte cartoonist Erwin Vanmol de microbrouwerij Vrijstaat Vanmol op. Bij het ontwikkelen van nieuwe recepten kreeg hij regelmatig hulp van de 15-jarige Jan Panneels, die nu zijn eigen bierrecept heeft ontwikkeld. Hij is dan nog wel te jong om te mogen drinken, maar dat houdt hem niet tegen nu een crowdfundingactie te organiseren om met de opbrengst zijn lichte pils op grotere schaal te kunnen brouwen. Iets groter toch, want Panneels wil er exact 1.600 liter, of 16 hectoliter van brouwen. "Symbolisch. Jan wordt namelijk eind februari van volgend jaar pas 16 jaar. Als grap noem ik hem de 'Max Verstappen van de bierwereld', want deze autocoureur nam al deel aan Formule 1-wedstrijden nog voordat hij met een gewone wagen op de openbare weg mocht rijden. Omwille van zijn jeugdige leeftijd mag Jan nog geen bier drinken, maar ruiken aan de ingrediënten en proeven van het wort mag en kan hij wel!", glimlacht meesterbrouwer Erwin Vanmol.Janimal is een vlasblond Belgisch ambachtelijk gebrouwen bier met een verrassend laag alcoholpercentage (3,3% vol.). Het zal beschikbaar zijn in flessen van 33cl en 75cl.Samen met zijn bier wil Panneels nog meegeven dat jongeren en volwassenen beter kiezen voor kwaliteit dan voor kwantiteit. Met zijn Janimal-bier wil hij bewijzen dat iets smaakvols niet noodzakelijk veel alcohol dient te bevatten. Bier met passie gebrouwen, moet men altijd met verstand drinken.Voor wie zijn project wil steunen, voorziet de jonge brouwer verschillende beloningen. Zo kan je flessen Janimal, proefsessies of zelfs overnachtingen in een luxe B&B in het Pajottenland in ruil krijgen. Alle informatie over de crowdfundingcampagne vind je hier. (EK)