In 2001 werd het ginlabel Tanqueray Malacca wereldberoemd en tegelijk van de markt gehaald. Sindsdien worden er op de zwarte markt recordbedragen geboden om een fles van deze iconische gin te bemachtigen. In 2013 keert het label terug naar het grote publiek en ook in België wordt de gin opnieuw uitgebracht.

Tanqueray Malacca was jarenlang het kleine - en lichtere - broertje van de iconische Tanqueray London Dry Gin. Opgericht in 1997 (op basis van een recept uit 1839), werd het enkele jaren later al uit de handel genomen, ondanks zijn groeiende populariteit bij ginkenners.

Samen met de algemene revival van de gin & tonic, groeide ook de Malacca gin uit tot een icoon. Zo werd er in de Verenigde Staten en op ebay de laatste jaren gemakkelijk 200 dollar neergeteld voor een fles.

Begin dit jaar kondigde Diageo, het moederbedrijf van Tanqueray, aan dat ze een gelimiteerde hoeveelheid van 9000 cases Malacca op de markt zouden loslaten.

Daarom brengt Cafe Theatre, sinds jaar en dag een voortrekker van gin, op 20 maart een ode aan de Tanqueray Malacca. Het café-restaurant op de Gentse Kouter serveert al vijftien jaar lang een indrukwekkend aanbod van twintig ginsoorten.

"De laatste jaren komen er steeds meer kruidige gins op de markt", licht zaakvoerder Luc Van Oostende ons in. "De voorloper van deze trend was zonder twijfel de Tanqueray Malacca. Momenteel is er een enorme verscheidenheid aan gin op de markt, maar toen Malacca uitkwam was dit een revelatie bij de toenmalige cocktailshakers. Het blijft ook vandaag een bijzonder smaakvolle gin. We hebben het geluk dat er na jaren weer een - weliswaar beperkte - hoeveelheid van deze legendarische drank voorradig is. We willen deze gebeurtenis dan ook graag delen met iedereen die van gin houdt." (RDM)

In 2001 werd het ginlabel Tanqueray Malacca wereldberoemd en tegelijk van de markt gehaald. Sindsdien worden er op de zwarte markt recordbedragen geboden om een fles van deze iconische gin te bemachtigen. In 2013 keert het label terug naar het grote publiek en ook in België wordt de gin opnieuw uitgebracht. Tanqueray Malacca was jarenlang het kleine - en lichtere - broertje van de iconische Tanqueray London Dry Gin. Opgericht in 1997 (op basis van een recept uit 1839), werd het enkele jaren later al uit de handel genomen, ondanks zijn groeiende populariteit bij ginkenners. Samen met de algemene revival van de gin & tonic, groeide ook de Malacca gin uit tot een icoon. Zo werd er in de Verenigde Staten en op ebay de laatste jaren gemakkelijk 200 dollar neergeteld voor een fles. Begin dit jaar kondigde Diageo, het moederbedrijf van Tanqueray, aan dat ze een gelimiteerde hoeveelheid van 9000 cases Malacca op de markt zouden loslaten. Daarom brengt Cafe Theatre, sinds jaar en dag een voortrekker van gin, op 20 maart een ode aan de Tanqueray Malacca. Het café-restaurant op de Gentse Kouter serveert al vijftien jaar lang een indrukwekkend aanbod van twintig ginsoorten. "De laatste jaren komen er steeds meer kruidige gins op de markt", licht zaakvoerder Luc Van Oostende ons in. "De voorloper van deze trend was zonder twijfel de Tanqueray Malacca. Momenteel is er een enorme verscheidenheid aan gin op de markt, maar toen Malacca uitkwam was dit een revelatie bij de toenmalige cocktailshakers. Het blijft ook vandaag een bijzonder smaakvolle gin. We hebben het geluk dat er na jaren weer een - weliswaar beperkte - hoeveelheid van deze legendarische drank voorradig is. We willen deze gebeurtenis dan ook graag delen met iedereen die van gin houdt." (RDM)