De Kortrijkse sterrenzaak Table d'Amis mag een heel jaar de titel van beste Groenterestaurant van Vlaanderen dragen. Het eethuis van topchef Matthieu Beudaert haalde het op de valreep van de restaurants Fleur de Sel (Kasterlee), Graanmarkt13 (Antwerpen) en het Brugse Bhavani. Dat maakte de jury onder leiding van Frank Fol, De Groentekok, bekend tijdens de voorstelling van de nieuwe Gault&Millau-gids.

Volgens Fol bewees Table d'Amis weldegelijk dat het de 'Denk Groenten! Denk Fruit'- filosofie met overtuiging uitdraagt. 'De jury kon met plezier vaststellen dat de door haar gekozen gerechten van de kaart door chef Matthieu Beudaert de boodschap zo mooi uitdragen wat betreft unieke smaken en juiste evenwichten', zegt Fol. 'Zelfs de online voting van het grote publiek bracht deze terechte winnaar voor 2014 nooit in gevaar".

In Wallonïë ging de onderscheiding naar het restaurant van Sang-hoon Degeimbre: L'Air du Temps in Liernu.

Michelinster

Matthieu Beudaert ontwikkelde zich in korte tijd tot een van de meest getalenteerde topkoks in onze contreien. In 2007 opende hij zijn eerste restaurant in Kortrijk. Vijf jaar later kwam de Grote Doorbraak met de titel van Jonge Chef van het Jaar, uitgereikt door Gault&Milliau. Kort daarop promoveerde de Michelingids zijn zaak Table d'Amis met een eerste ster.

Beudaert kookt beheerst en puur. In de keuken streeft hij naar pure smaken die een weerspiegeling vormen van onze traditionele eetcultuur. Smaak, eenvoud en gezondheid, daar draait het bij de jonge chef om. (DB)

'Het Beste Benelux Groenterestaurant' is een onderdeel van de totale campagne 'Denk Groenten! Denk Fruit!' waar ook 'De Week van groenten en fruit', 'Het Radio2 Zomerrestaurant met Frank Fol' en 'De Groene Gault&Millau' deel van uitmaken. De bekendmaking gebeurde tijdens de lancering van de gids Gault&Millau 2014 te Brussel.

De Kortrijkse sterrenzaak Table d'Amis mag een heel jaar de titel van beste Groenterestaurant van Vlaanderen dragen. Het eethuis van topchef Matthieu Beudaert haalde het op de valreep van de restaurants Fleur de Sel (Kasterlee), Graanmarkt13 (Antwerpen) en het Brugse Bhavani. Dat maakte de jury onder leiding van Frank Fol, De Groentekok, bekend tijdens de voorstelling van de nieuwe Gault&Millau-gids.Volgens Fol bewees Table d'Amis weldegelijk dat het de 'Denk Groenten! Denk Fruit'- filosofie met overtuiging uitdraagt. 'De jury kon met plezier vaststellen dat de door haar gekozen gerechten van de kaart door chef Matthieu Beudaert de boodschap zo mooi uitdragen wat betreft unieke smaken en juiste evenwichten', zegt Fol. 'Zelfs de online voting van het grote publiek bracht deze terechte winnaar voor 2014 nooit in gevaar". In Wallonïë ging de onderscheiding naar het restaurant van Sang-hoon Degeimbre: L'Air du Temps in Liernu. MichelinsterMatthieu Beudaert ontwikkelde zich in korte tijd tot een van de meest getalenteerde topkoks in onze contreien. In 2007 opende hij zijn eerste restaurant in Kortrijk. Vijf jaar later kwam de Grote Doorbraak met de titel van Jonge Chef van het Jaar, uitgereikt door Gault&Milliau. Kort daarop promoveerde de Michelingids zijn zaak Table d'Amis met een eerste ster. Beudaert kookt beheerst en puur. In de keuken streeft hij naar pure smaken die een weerspiegeling vormen van onze traditionele eetcultuur. Smaak, eenvoud en gezondheid, daar draait het bij de jonge chef om. (DB) 'Het Beste Benelux Groenterestaurant' is een onderdeel van de totale campagne 'Denk Groenten! Denk Fruit!' waar ook 'De Week van groenten en fruit', 'Het Radio2 Zomerrestaurant met Frank Fol' en 'De Groene Gault&Millau' deel van uitmaken. De bekendmaking gebeurde tijdens de lancering van de gids Gault&Millau 2014 te Brussel.