Taart shakes veroveren dessertkaart in Amerika

© sugarhero

Warme appeltaart met een bol vanille-ijs kan vrijwel iedere dessertlover bekoren. Maar Amerikaanse zoetebekken gaan dezer dagen nog een stapje verder en gooien hun stuk taart met ijs in de blender.

Warme appeltaart met een bol vanille-ijs kan vrijwel iedere dessertlover bekoren. Maar Amerikaanse zoetebekken gaan dezer dagen nog een stapje verder en gooien hun stuk taart met ijs in de blender. Opgepast cupcakes en cake pops: de ‘pie shake’ belooft deze hippe desserts van de troon te stoten.

Trop est trop, zou je denken. Maar niets is de Amerikaanse zoetekauw te gek. Stilaan duiken meer en meer recepten voor ‘pie shakes’ op op foodblogs en menukaarten in restaurants. Het recept is zo simpel dat je er vrijwel niets mis mee kan doen. Men gooit een volledig stuk taart in de blender met een bol ijs en een scheutje melk en mixt het geheel tot een vloeibare shake.

Bij de keten Sammy’s kan je bijvoorbeeld een taart shake krijgen voor 4.49 dollar en zelfs een cupcake shake voor dezelfde prijs. Want waarom enkel taarten mixen als ook (cup)cakes voorradig zijn?

Overdaad mag dan schaden, zo’n pie shake klinkt wel erg gemakkelijk en verfrissend. Via Bettycrocker.com en sugarhero.com vind je recepten voor dit extravagante dessert. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content