Syndrome Tonic: Eerste Belgische tonic

De Antwerpse gin-expert Serge Buss heeft de eerste Belgische premium tonic gelanceerd: Syndrome Indian Tonic.

Syndrome Tonic: Eerste Belgische tonic
© .

Ginliefhebbers surfen al een tijd op de gintonic-hype waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Ginmerken schieten wereldwijd nog altijd als paddenstoelen uit de grond. Van California, tot Zweedse varianten, en van Australische gins tot de inmiddels meer dan 20 Belgische soorten.

Ook met de bijhorende tonic gaat het goed. Zo bedacht de Antwerpse horeca-ondernemer en gin-expert Serge Buss een eigen brouwsel, en schudde hij de Syndrome Indian Tonic uit zijn mouw. Hij baseerde zich daarbij op authentieke apotheekrecepten van tonicbereiding uit de 19e eeuw, en gaf het een exotische citrus-touch.

Syndrome Indian Tonic is de eerste Belgische tonic, kan puur gedronken (met ijsblokjes en een schijfje limoen) en als premium mixer met de (betere) gins.

Buss bracht eerder zijn eigen succesvolle Buss n°509 op de markt, een gin met drie verschillende smaken: raspberry (framboos), pink grapefruit (pompelmoes) en white rain (kruidig). Hij is ook de drijvende kracht achter Bar Bounce op het Antwerpse Zuid. (DB)

Syndrome Tonic is te koop in de GinTonicShop in de Antwerpse Burburestraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content