Surf-and-turf bij Crab Club in Brussel: het perfecte huwelijk van land en zee

© Diane Hendrikx

In zijn restaurant aan de Hallepoort in Brussel presenteert Yoth Ondara voortreffelijke combinaties van gerechten met vis én vlees. De Aziatische toets laat alles nog beter tot haar recht komen.

Het was lang wachten op een origineel samengaan van land- en zeeakkoorden in onze restaurants. Vooral in Brussel kon je de durvers op een hand tellen. Tot de Crab Club de uitdaging aanging. Dit sterke merk met brutalistisch interieur werd een gamechanger als het gaat om surf-and-turf, zoals de combinatie vis-vlees aan de overkant van de Atlantische Oceaan wordt genoemd.

Ik proef een gerecht en daar probeer ik mijn eigen interpretatie aan te geven.

Een echte smakenrevolutie was het gevolg, met creaties zoals venusschelpen met chorizo en cider, varkensvlees met gelakte octopus, haringfilet met avocado en ei, cocotte-ei met noordzeekrab, pasta met bouchot-mosselen en Italiaanse worst. Kortom, een onuitputtelijke combinatie van land- en zeeproducten, met dank aan Philippe Emanuelli en Yoth Ondara.

Sinds Philippe echter Bretonse horizonten is gaan verkennen, staat Yoth alleen aan het roer. ‘Ik baseer me vooral op mijn gevoel, op wat ik zie en wat ik proef. Zo heb ik mijn culinaire cultuur ontwikkeld. Ik proef een gerecht en daar probeer ik mijn eigen interpretatie aan te geven’, zegt de chef die prat gaat op zijn status van autodidact, ondersteund door een zeer persoonlijke visie met diverse Aziatische invloeden.

‘Mijn vader was van Chinees-Thaise afkomst, terwijl mijn moeder uit Vietnam kwam.’ Dat is duidelijk merkbaar aan het exotische smakenpalet van Yoth, of het nu gaat om de ingrediënten, de kooktechnieken of de kruiden. Maar hij houdt ook van producten die door anderen over het hoofd worden gezien, zoals varkensvlees, dat vaak als onedel wordt beschouwd. In de Crab Club wordt het imago van het varken opgepoetst en daar kunnen we alleen maar van profiteren.

Crab Club, Waterloosesteenweg 7, 1060 Brussel. 0472 55 46 95. crabclub.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content