Supermarkt met 100% Belgische producten opent deuren

Vanaf volgende week kan je in de Brusselse wijk Matongé naar een supermarkt die alleen maar Belgische producten verkoopt. Meer dan de helft van het aanbod zal bovendien biologisch geteeld zijn.

Supermarkt met 100% Belgische producten opent deuren
© BelgoMarkt

Met BelgoMarkt willen initiatiefnemers de milieubewuste consument een alternatief bieden voor de ‘gewone’ supermarkt. De producten die er zullen liggen, zullen slechts een beperkt aantal voedselkilometers hebben afgelegd en in de meeste gevallen rechtstreeks van de boer komen. Door met een korte keten te werken, houden onze Belgische producenten meer over aan hun producten én weet de consument beter waar zijn voedsel vandaan komt. Meer dan de helft van het aanbod zal op biologische wijze geteeld zijn en geen enkel product zal bewaarmiddelen bevatten.

Meer dan frietjes

De eerste vestiging van BelgoMarkt zal meer verkopen dan ambachtelijk gesneden frietjes, bier en chocolade. Naast verse producten van eigen bodem, zal je er ook cosmetica en huishoudproducten kunnen vinden.

Volgende week zullen er maar liefst 600 producten van 90 Belgische leveranciers in de winkelrekken liggen, maar tegen eind juni zal dat uitgebreid worden naar 800 producten van 100 leveranciers.

De eerste vestiging van BelgoMarkt opent volgende dinsdag de deuren in de Dublinstraat in Elsene. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content