Supermarkt met 100% Belgische producten meteen groot succes

© iStock

Belgomarkt, de winkel met enkel Belgisch eten in de rekken, slaat aan bij het grote publiek. In één dag raakte de winkel helemaal uitverkocht.

Vorige week opende in de Brusselse Matongéwijk de eerste Belgomarkt, een nieuw concept van een buurtwinkel waar enkel producten verkocht worden die geteeld en/of volledig verwerkt worden in België.

Seizoensgebonden groenten en fruit die recht van het veld komen, artisanale kazen van dichtbij, eieren van een gelukkige kip, maar ook verse sapjes en limonades, bier, wijn en gin, broden, lekkers voor de ontbijttafel, fijne vleeswaren en een pak andere dagdagelijkse producten. Zolang zo maar van bij ons komen, geen bewaarmiddelen bevatten en liefst biologisch geteeld worden. Dat slaat aan bij het grote publiek, zo blijkt.

Wegens gigantisch succes raakten alle rekken in één dag helemaal leeggekocht, waardoor de winkel voor sluitingstijd al de deuren moest dichtdoen. Ook daags nadien, na de bevoorrading, stonden klanten al aan te schuiven om de boodschappentas te vullen met lokaal lekkers. Dat schrijft De Standaard.

Dat winkel zo zou platgelopen worden, dat hadden ook de initiatiefnemers niet verwacht, laat Dalilah Boudoudah weten aan de krant. ‘Dat betekent dat mensen geloven dat ze een impact hebben op hun ecologische voetafdruk. Daar zijn we blij mee’, zegt ze nog.

Door met producten te werken die slechts een beperkt aantal voedselkilometers afleggen, houden onze Belgische producenten meer over én weet de consument beter waar zijn voedsel vandaan komt. Een maximale tranparantie dus. Alle verpakkingen en tussenpersonen die wegen op de prijzen worden geschrapt. Dat maakt ook dat je voor het aanbod niet diep in de portemonnee moet tasten.

Het doel van Belgomarkt is een gezonde en verantwoorde consumptie betaalbaarder maken en de lokale economie nieuw leven inblazen. Wie een bezoekje wil brengen, kan dat in de Dublinstraat 19, in Elsene. Meer info via hun Facebookpagina. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content