Student met gezonde desserts verkozen tot Gentse student-ondernemer van het jaar

© Instagram Madam Bakster

Laura “Madam Bakster” Verhulst, een masterstudente Taal- en Letterkunde aan de UGent, is verkozen tot Gentse student-ondernemer van 2016. Met haar “guiltfree” onlinebakkerij creëert ze gezonde ontbijten en desserts, vrij van geraffineerde suikers, dierlijke producten en artificiële smaak.

Met haar onlinebakkerij Madam Bakster wil Laura Verhulst aantonen dat je tegelijk kunt genieten van eten en toch een gezonde levensstijl kan nastreven. Haar persoonlijk verhaal en haar passie voor ondernemerschap hebben de jury en het grote publiek overtuigd om op haar te stemmen, meldt Student Ghentrepreneur, een samenwerkingsverband tussen de hogere onderwijsinstellingen (Arteveldehogeschool, HoGent en UGent), het stadsbestuur, ondernemersorganisatie Unizo en het onderzoekscentrum iMinds.

Dertien student-ondernemers met diverse ideeën en activiteiten dongen mee naar de titel, vijf haalden het tot de finale maandagavond. Naast de titel krijgt Laura Verhulst een cheque van 500 euro.

Student Ghentrepreneur werkt aan de uitbouw van een Gents “ecosysteem” waarbinnen studenten over de grenzen van de onderwijsinstellingen heen en in alle vertrouwen hun dromen kunnen waarmaken. “Dit ‘ecosysteem’ zal de komende jaren sterk kunnen groeien binnen de Gentse Startersfabriek, een totaalconcept voor de ondersteuning van startende ondernemers, zoals hulp bij de zoektocht naar een betaalbare ruimte, scholing, intensieve begeleiding, enzovoort”, zegt de Gentse schepen van Economie Mathias De Clercq (Open Vld).

“Gent heeft als grootste onderwijsstad in Vlaanderen met 72.000 studenten een enorm potentieel aan ondernemers. In het kader van haar stimulerend ondernemersbeleid wil de stad ook studenten aansporen om te ondernemen. Zij zijn immers de ondernemers en werkgevers van morgen.” (Belga)

Student met gezonde desserts verkozen tot Gentse student-ondernemer van het jaar
© Madame Bakster

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content