Op 16 mei keert het populaire pop-up zomerproject Strantwerpen terug naar haar thuisbasis, het Antwerpse Zuid. Dat betekent een hele zomer lang lekker eten en drinken in een ontspannen sfeer, met de voeten in het zand en een streepje zon. Plaats van gebeuren is opnieuw de Petrol-site op de d'Herbouvillekaai waar Antwerpenaren en mensen tot ver buiten de Scheldestad het vakantiegevoel komen opzoeken.

Tot 31 augustus kun je er dagelijks vanaf de middag terecht voor trendy fingerfood, sushi's, cocktails, allerhande grillades en de befaamde Strantwerpen Beach Beef Burgers. Restaurant Umami verhuist voor de gelegenheid de robata grill naar het stedelijke zandstrand. Verschillende dj's zorgen de hele dag door voor de zwoele beats. En net als vorig naar staan er ook evenementen en party's op het programma.

'Het weer kunnen we niet bestellen, maar we zorgen alleszins voor een zeer zomerse sfeer in de trendy bar en restaurant', zegt uitbater Eddy Roothaert. Hij heeft naast het populaire zomerproject en Umami ook Danieli Il Divino, Soho Bar en Roxy onder zijn hoede. (DB)

Op 16 mei keert het populaire pop-up zomerproject Strantwerpen terug naar haar thuisbasis, het Antwerpse Zuid. Dat betekent een hele zomer lang lekker eten en drinken in een ontspannen sfeer, met de voeten in het zand en een streepje zon. Plaats van gebeuren is opnieuw de Petrol-site op de d'Herbouvillekaai waar Antwerpenaren en mensen tot ver buiten de Scheldestad het vakantiegevoel komen opzoeken. Tot 31 augustus kun je er dagelijks vanaf de middag terecht voor trendy fingerfood, sushi's, cocktails, allerhande grillades en de befaamde Strantwerpen Beach Beef Burgers. Restaurant Umami verhuist voor de gelegenheid de robata grill naar het stedelijke zandstrand. Verschillende dj's zorgen de hele dag door voor de zwoele beats. En net als vorig naar staan er ook evenementen en party's op het programma. 'Het weer kunnen we niet bestellen, maar we zorgen alleszins voor een zeer zomerse sfeer in de trendy bar en restaurant', zegt uitbater Eddy Roothaert. Hij heeft naast het populaire zomerproject en Umami ook Danieli Il Divino, Soho Bar en Roxy onder zijn hoede. (DB)