Stijn de Vreese is ‘Viskok van het jaar 2018’

Een gerecht met rode poon © Kris Vlegels

Samen met de Vlaamse visserijsector ging VLAM ook dit jaar weer op zoek naar de chef die het beste aan de slag kan met de vis van het jaar.

Vijf finalisten streden voor de titel in de testkeuken van de Horeca Expo in Gent. De gelukkige jongemannen van dienst waren Sander Verdegem (restaurant Patrick Devos), Olivier Dumalin (Atelier), Traiteur Niek Ducheyne, Xander Verzelen (restaurant L’Improviste by David Selen), Stijn de Vreese (restaurant Benoit en Bernard Dewitte) en Jeff Beyens (restaurant Poorthuys).

Volgens de vakjury, die is samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten wordt door NorthSeaChef Filip Claeys (De Jonkman **), was er een chef die er bovenuit sprong. Dat werd dit jaar Stijn de Vreese van restaurant Benoit en Bernard Dewitte uit Ouwegem. Ook zijn commis Ferdy van Rijswijk werd geprezen.

Lekker prijzenpakket

De winnaar van de wedstrijd ging naar huis met de ‘Viskok van het Jaar’-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van € 750, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. De laureaten ontvingen elk: een ‘Viskok van het Jaar’-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge. De prijzen werden uitgereikt door minister Joke Schauvliege, voogdijminister van VLAM.

De wedstrijd werd al voor de 29e keer georganiseerd. Vorige edities werden gewonnen door onder andere Sam Van Houcke (restaurant Onder de Toren in Hansbeke), Rob Stevens (D’Oude Pastorie in Lochristi) en Jonathan Oliver (restaurant De Jonkman in Brugge).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content