De 26-jarige Gentenaar Steven Wullaert is verkozen tot 'Beste Sommelier van België'. De jongeman werkt al twee jaar in het tweesterrenrestaurant Nuance in Duffel. Hij volgt op het palmares Pieter Verheyde van Hof van Cleve op.

Steven Wullaert volgde hotelschool in Gent, liep school als sommelier in Ter Groene Poorte en schaafde zijn vaardigheden bij in Hof van Cleve en De Karmeliet. Vóór hij als gepassioneerde wijnkenner in restaurant Nuance aan de slag ging, was vijf jaar actief in het Gentse sterrenrestaurant Jan Van den Bon in Gent.

De finale vond plaats in het Brusselse Radisson SAS Hotel en bestond uit praktische en mondelinge proeven. Naast wijnen degusteren moesten de finalisten ook onder andere decanteren, fouten op een wijnkaart verbeteren, alcoholische dranken identificeren en een proef met sigaren en champagne afwerken.

Ondanks zijn 26 jaar is Wullaert niet de jongste sommelier die aan het langste eind trok. In 2008 ging Hilde Jonckheere met de onderscheiding naar huis. Zij was toen 22 jaar. De sommelierwedstrijd wordt sinds 1963 jaarlijks georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde, in samenwerking met Bru en Champagne Bollinger. (DB)

De 26-jarige Gentenaar Steven Wullaert is verkozen tot 'Beste Sommelier van België'. De jongeman werkt al twee jaar in het tweesterrenrestaurant Nuance in Duffel. Hij volgt op het palmares Pieter Verheyde van Hof van Cleve op. Steven Wullaert volgde hotelschool in Gent, liep school als sommelier in Ter Groene Poorte en schaafde zijn vaardigheden bij in Hof van Cleve en De Karmeliet. Vóór hij als gepassioneerde wijnkenner in restaurant Nuance aan de slag ging, was vijf jaar actief in het Gentse sterrenrestaurant Jan Van den Bon in Gent. De finale vond plaats in het Brusselse Radisson SAS Hotel en bestond uit praktische en mondelinge proeven. Naast wijnen degusteren moesten de finalisten ook onder andere decanteren, fouten op een wijnkaart verbeteren, alcoholische dranken identificeren en een proef met sigaren en champagne afwerken.Ondanks zijn 26 jaar is Wullaert niet de jongste sommelier die aan het langste eind trok. In 2008 ging Hilde Jonckheere met de onderscheiding naar huis. Zij was toen 22 jaar. De sommelierwedstrijd wordt sinds 1963 jaarlijks georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde, in samenwerking met Bru en Champagne Bollinger. (DB)