Op zondag 6 oktober staat de Langste Mosseltafel van België opnieuw opgesteld in het Antwerpse Park Spoor Noord. Maar liefst 550 liefhebbers zullen er de voeten onder de 175 meter lange tafel kunnen schuiven om de schelpen te verorberen. Dat kan voor een symbolische vijf euro, inclusief drankje. Het eerste doel: het record van dezelfde actie in 2017 verbreken, toen er 500 mensen plaatsnamen.

Maar daar eindigt het niet, want het organiserende Nederlands Mosselbureau stelt ook een tweede - goed - doel. Alle opbrengst van het evenement gaat immers naar Distinguished Gentleman's Ride Antwerpen, een organisatie die strijdt tegen prostaatkanker.

Vanaf 13.30 uur worden de mosselen opgediend. Bedoeling is om alle 550 tafelgasten binnen het halfuur een mosselpan te serveren. Onder de honderden aanwezigen zal je ook enkele bekende koppen kunnen ontdekken, want voetbalcommentator Johan Boskamp en radiopresentator Sven Ornelis bevestigden hun komst al. Het evenement luidt de start in van de Nationale Mosselweek.

Reserveren kan hier. Of wil je toch liever zelf aan de slag? Bekijk dan zeker deze vijftien verrassende mosselrecepten.

Op zondag 6 oktober staat de Langste Mosseltafel van België opnieuw opgesteld in het Antwerpse Park Spoor Noord. Maar liefst 550 liefhebbers zullen er de voeten onder de 175 meter lange tafel kunnen schuiven om de schelpen te verorberen. Dat kan voor een symbolische vijf euro, inclusief drankje. Het eerste doel: het record van dezelfde actie in 2017 verbreken, toen er 500 mensen plaatsnamen. Maar daar eindigt het niet, want het organiserende Nederlands Mosselbureau stelt ook een tweede - goed - doel. Alle opbrengst van het evenement gaat immers naar Distinguished Gentleman's Ride Antwerpen, een organisatie die strijdt tegen prostaatkanker. Vanaf 13.30 uur worden de mosselen opgediend. Bedoeling is om alle 550 tafelgasten binnen het halfuur een mosselpan te serveren. Onder de honderden aanwezigen zal je ook enkele bekende koppen kunnen ontdekken, want voetbalcommentator Johan Boskamp en radiopresentator Sven Ornelis bevestigden hun komst al. Het evenement luidt de start in van de Nationale Mosselweek. Reserveren kan hier. Of wil je toch liever zelf aan de slag? Bekijk dan zeker deze vijftien verrassende mosselrecepten.