Steun het goede doel, breek een record, eet mosselen

© Langste Mosseltafel

En masse mosselen eten: er zijn ergere dingen te bedenken die je kan doen voor het goede doel.

Op zondag 6 oktober staat de Langste Mosseltafel van België opnieuw opgesteld in het Antwerpse Park Spoor Noord. Maar liefst 550 liefhebbers zullen er de voeten onder de 175 meter lange tafel kunnen schuiven om de schelpen te verorberen. Dat kan voor een symbolische vijf euro, inclusief drankje. Het eerste doel: het record van dezelfde actie in 2017 verbreken, toen er 500 mensen plaatsnamen.

Maar daar eindigt het niet, want het organiserende Nederlands Mosselbureau stelt ook een tweede – goed – doel. Alle opbrengst van het evenement gaat immers naar Distinguished Gentleman’s Ride Antwerpen, een organisatie die strijdt tegen prostaatkanker.

https://i.ytimg.com/vi/Upiq77QjJUA/hqdefault.jpgvideo480

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Mosselen. Zo uit Zeeland.270480YouTubehttps://www.youtube.com/user/pvismosselkantoorMosselmoment: Langste mosseltafel van België, 24 september 2017https://www.youtube.com/3601.0

Vanaf 13.30 uur worden de mosselen opgediend. Bedoeling is om alle 550 tafelgasten binnen het halfuur een mosselpan te serveren. Onder de honderden aanwezigen zal je ook enkele bekende koppen kunnen ontdekken, want voetbalcommentator Johan Boskamp en radiopresentator Sven Ornelis bevestigden hun komst al. Het evenement luidt de start in van de Nationale Mosselweek.

Reserveren kan hier. Of wil je toch liever zelf aan de slag? Bekijk dan zeker deze vijftien verrassende mosselrecepten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content