Sterrenrestaurant ‘Clandestino’ failliet

Chefkok Wouter Vandervieren van sterrenrestaurant ‘Clandestino’ uit Temse legt de boeken neer. Wat de preciese reden is van het faillissement is niet duidelijk.

Toprestaurant Clandestino verhuisde vorig jaar nog naar een riant herenhuis in Temse. Wouter Van der Vieren liet het pand volledig renoveren tot een modern restaurant. ‘We willen nóg meer groeien’, klonk het toen. Mogelijk wogen de investeringen te zwaar. De chefkok wil nog niet vertellen wat de precieze reden voor het faillissement is.

Het gebeurt zelden dat een sterrenrestaurant de boeken neerlegt. Het personeel werd al op de hoogte gebracht. Honderden reservaties voor de komende maanden zijn afgebeld.

Michelinster

Wouter Van der Vieren werd opgeleid in de Pastorale in Reet en in Sire Pynnock in Leuven. Hij opende zijn restaurant Clandestino in het centrum van Haasdonk, op de hoek van de Willem Van Doornickstraat. Na tal van lovende kritieken zag hij in 2008 zijn inspanningen beloond met een Michelinster. Dat gaf het restaurant de verdiende naambekendheid. In 2009 werd Van der Vieren door Gault&Millau uitgeroepen tot beste groentekok. Sindsdien ging het alleen maar crescendo met de zaak. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content