Nieuwe wending in de zaak rond restaurant Horseele. De sterrenchef zou nu toch een gastronomisch eethuis openen in de Ghelamco Arena van voetbalclub AA Gent. Dat meldt de zakenkrant De Tijd.

Begin juli kwam tweesterrenchef Danny Horseele zelf met het nieuws naar buiten dat hij een gastronomisch restaurant zou openen in het nieuwe Gentse Ghelamcostadion. Horseele sprak toen van 'een aanbod dat hij niet kon weigeren.' De twee sterren van zijn restaurant Horseele in Dudzele zouden gewoon mee verhuizen naar de Arteveldestad, waar naar eigen zeggen 'meer ruimte is voor sterrenrestaurants'. Het eetadres zou een aparte ingang en parking hebben, en plaats bieden aan 150 mensen.

Maar het hele verhaal werd enkele dagen later tegengesproken door curator Johan Martens. De rechtbank van koophandel van Brugge verklaarde het restaurant in Dudzele failliet. Dus weg met de plannen voor een nieuw zaak in de Gentse voetbaltempel.

Maar uit de officiële persuitnodiging die AA Gent-voorzitter Ivan De Witte en Danny Horseele deze week hebben uitgestuurd, blijkt dat restaurant Horseele vrijdag 23 augustus dan toch haar deuren opent. Het grote publiek mag vanaf 28 augustus kennis maken met het nieuwe Gentse eetadres. Meer details zijn voorlopig niet bekend. Voor Horseele wordt het al zijn derde eethuis.

Successen

De 59-jarige topchef had dertig jaar lang restaurant 't Molentje in Zeebrugge waarmee hij ook twee Michelinsterren haalde. In november 2007 werd hij door GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De culinaire gids omschreef hem toen als 'een groot culinair talent' en 'een briljant pedagoog' voor de jonge ploeg van 't Molentje. Maar een jaar later ging zijn restaurant failliet.

Hij begon vrijwel onmiddellijk een gerieflijk en ruim nieuw eethuis onder eigen naam, ondergebracht in een gerenoveerde hoeve in het achterland van Zeebrugge, dat ook uitgroeide tot een tweesterrenrestaurant. Eind augustus opent dus zijn derde restaurant in Gent. (DB)

Nieuwe wending in de zaak rond restaurant Horseele. De sterrenchef zou nu toch een gastronomisch eethuis openen in de Ghelamco Arena van voetbalclub AA Gent. Dat meldt de zakenkrant De Tijd.Begin juli kwam tweesterrenchef Danny Horseele zelf met het nieuws naar buiten dat hij een gastronomisch restaurant zou openen in het nieuwe Gentse Ghelamcostadion. Horseele sprak toen van 'een aanbod dat hij niet kon weigeren.' De twee sterren van zijn restaurant Horseele in Dudzele zouden gewoon mee verhuizen naar de Arteveldestad, waar naar eigen zeggen 'meer ruimte is voor sterrenrestaurants'. Het eetadres zou een aparte ingang en parking hebben, en plaats bieden aan 150 mensen. Maar het hele verhaal werd enkele dagen later tegengesproken door curator Johan Martens. De rechtbank van koophandel van Brugge verklaarde het restaurant in Dudzele failliet. Dus weg met de plannen voor een nieuw zaak in de Gentse voetbaltempel. Maar uit de officiële persuitnodiging die AA Gent-voorzitter Ivan De Witte en Danny Horseele deze week hebben uitgestuurd, blijkt dat restaurant Horseele vrijdag 23 augustus dan toch haar deuren opent. Het grote publiek mag vanaf 28 augustus kennis maken met het nieuwe Gentse eetadres. Meer details zijn voorlopig niet bekend. Voor Horseele wordt het al zijn derde eethuis.Successen De 59-jarige topchef had dertig jaar lang restaurant 't Molentje in Zeebrugge waarmee hij ook twee Michelinsterren haalde. In november 2007 werd hij door GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De culinaire gids omschreef hem toen als 'een groot culinair talent' en 'een briljant pedagoog' voor de jonge ploeg van 't Molentje. Maar een jaar later ging zijn restaurant failliet. Hij begon vrijwel onmiddellijk een gerieflijk en ruim nieuw eethuis onder eigen naam, ondergebracht in een gerenoveerde hoeve in het achterland van Zeebrugge, dat ook uitgroeide tot een tweesterrenrestaurant. Eind augustus opent dus zijn derde restaurant in Gent. (DB)