Sterrenchef Dimitry Lysens stelt namen Limburg Proeft voor

Het culinair festival Limburg Proeft, dat van 7 tot 9 juni plaatsvindt in Hasselt, heeft de deelname van enkele restaurants bekendgemaakt.

De allereerste affiche van het driedaagse culinair evenement Limburg Proeft is enkele namen rijker. Sterrenchef Dimitry Lysens kondigde in zijn restaurant Magis (Tongeren) de komst aan van Mario Holtzem van cateringbedrijf Creatief Culinair Atelier en Christoph Smets van restaurant Taratata (Hasselt), een nieuwe naam in de culinaire gids Gault&Millau.

Ook Herestraat 2 (Sint-Truiden) en Le 54 (Tongeren) schuiven mee aan tafel, samen met eetadres De Weijers Hoven (Hoeselt), waarvan chef-kok Xavier Conings vorig jaar de prijs voor Roomgerecht van het Jaar in de wacht sleepte.

Verder tekenen ook tv-gezichten Lucie & Jimmy en Daniël & Rinaldo, bekend van het Vtm-programma Mijn Restaurant, present.

Haspengouw is hiermee sterk vertegenwoordigd op het festival. ‘Dat mag ook,’ zegt Lysens. ‘Het zuiden van provincie Limburg staat bekend om zijn vruchtbare grond, mooie streekproducten en bourgondische way of life. Samen met mijn collega’s ben ik verheugd dat onze landstreek tijdens Limburg Proeft in de kijker komt te staan.’

Eerder werden al restaurants Slagmolen (Bert Meewis), Vous Lé Vous en Smaaksalon (Giovani Oosters), Il Fiore (Dino Bagnato) en La Botte gestrikt, net als Chocoladehuis Boon uit Hasselt. Over een aantal weken worden de deelnemers uit de Limburgse Kempen en mijnstreek bekendgemaakt.

Van vrijdag 7 tot zondag 9 juni 2013 slaat Limburg Proeft voor het eerst zijn tenten op in Hasselt. Op toplocatie Kolonel Dusartplein bieden sterrenchefs, gastronomische restaurants en hippe bistro’s uit heel Limburg proevertjes aan. Ook de beste artisanale producenten zijn drie dagen van de partij. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content