Het nieuwe energielabel komt er na veertien maanden intense onderhandelingen tussen de Europese sectorfederatie voor sterkedrankproducenten - spiritsEUROPE - en de Eurocommissaris voor Gezondheid, Vytenis Andriukaitis.

Concreet verbinden de Europese producenten van sterke drank zich ertoe om tegen het einde van 2020 een kwart van hun flessen voor de Europese markt te voorzien van een energielabel. Dat aandeel zou moeten oplopen tot 50 procent tegen het einde van 2021 en 66 procent een jaar later.

Andriukaitis is tevreden met het engagement van de sector. 'We leven in een tijd waarin consumenten steeds meer informatie willen over wat ze eten en drinken, zodat ze gezondere keuzes kunnen maken', zegt de Eurocommissaris.

Het nieuwe energielabel komt er na veertien maanden intense onderhandelingen tussen de Europese sectorfederatie voor sterkedrankproducenten - spiritsEUROPE - en de Eurocommissaris voor Gezondheid, Vytenis Andriukaitis. Concreet verbinden de Europese producenten van sterke drank zich ertoe om tegen het einde van 2020 een kwart van hun flessen voor de Europese markt te voorzien van een energielabel. Dat aandeel zou moeten oplopen tot 50 procent tegen het einde van 2021 en 66 procent een jaar later. Andriukaitis is tevreden met het engagement van de sector. 'We leven in een tijd waarin consumenten steeds meer informatie willen over wat ze eten en drinken, zodat ze gezondere keuzes kunnen maken', zegt de Eurocommissaris.