Stéphanie Thunus van het restaurant "Au gré du vent" in Seneffe (Henegouwen) is maandag verkozen tot "Lady Chef of the Year" door de lezers van het magazine Culinaire Ambiance en een jury van culinaire journalisten voorgezeten door sterrenchef Wout Bru.

De titel "Lady Chef of the Year" wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouwelijke chef die "staat voor kwaliteit, creativiteit en vrouwelijke finesse in de keuken". Thunus is de 24e winnares van de wedstrijd en volgt Ann de Roy op van restaurant "Pand 19" in Geraardsbergen.

Thunus, die zich een jaar lang de beste vrouwelijke chef van België mag noemen, werd eerder al in Wallonië verkozen tot "Grande de demain" door de GaultMillau 2014. De restaurantgids kende "Au gré du vent" een score van 15/20 toe. Eind 2013 ontving Thunus ook al haar eerste Michelin-ster. (Belga/DB)

Stéphanie Thunus van het restaurant "Au gré du vent" in Seneffe (Henegouwen) is maandag verkozen tot "Lady Chef of the Year" door de lezers van het magazine Culinaire Ambiance en een jury van culinaire journalisten voorgezeten door sterrenchef Wout Bru.De titel "Lady Chef of the Year" wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouwelijke chef die "staat voor kwaliteit, creativiteit en vrouwelijke finesse in de keuken". Thunus is de 24e winnares van de wedstrijd en volgt Ann de Roy op van restaurant "Pand 19" in Geraardsbergen. Thunus, die zich een jaar lang de beste vrouwelijke chef van België mag noemen, werd eerder al in Wallonië verkozen tot "Grande de demain" door de GaultMillau 2014. De restaurantgids kende "Au gré du vent" een score van 15/20 toe. Eind 2013 ontving Thunus ook al haar eerste Michelin-ster. (Belga/DB)