De enquête polste naar de vegetarische voornemens en het huidige gedrag van 1000 Vlamingen. Daaruit blijkt dat 1 op 10 minstens drie keer per week een vlees- en visloze dag houden. We zijn ons dus steeds meer bewust van de enorme impact van vlees- en visproductie op onze planeet. 2 op 3 Vlamingen erkent dit probleem. Maar het milieu is niet de eerste - maar de tweede - reden om te kiezen voor veggiemenu's. De meeste Vlamingen doen het voor hun eigen gezondheid, 6 op 10 van hen geeft aan dat dit de hoofdreden is.

Uit het onderzoek van EVA blijkt ook dat Vlamingen meer duidelijkheid willen op restaurant. Wanneer ze uit eten gaan, zou meer dan 8 op 10 graag een vegetarische optie willen zien in elk restaurant. Transparantie is volgens de ondervraagden ook essentieel in de winkelrekken. De verpakking moet duidelijker, want 6 op 10 van de Vlamingen wil goed zichtbare vegetarische labels op de producten. (AB)

De enquête polste naar de vegetarische voornemens en het huidige gedrag van 1000 Vlamingen. Daaruit blijkt dat 1 op 10 minstens drie keer per week een vlees- en visloze dag houden. We zijn ons dus steeds meer bewust van de enorme impact van vlees- en visproductie op onze planeet. 2 op 3 Vlamingen erkent dit probleem. Maar het milieu is niet de eerste - maar de tweede - reden om te kiezen voor veggiemenu's. De meeste Vlamingen doen het voor hun eigen gezondheid, 6 op 10 van hen geeft aan dat dit de hoofdreden is.Uit het onderzoek van EVA blijkt ook dat Vlamingen meer duidelijkheid willen op restaurant. Wanneer ze uit eten gaan, zou meer dan 8 op 10 graag een vegetarische optie willen zien in elk restaurant. Transparantie is volgens de ondervraagden ook essentieel in de winkelrekken. De verpakking moet duidelijker, want 6 op 10 van de Vlamingen wil goed zichtbare vegetarische labels op de producten. (AB)