Staycation? Laat je inspireren door blogster Yvonne Eijkenduijn en haar zomerse gerechten

© Yvonne Eijkenduijn

Blogster en columniste bij Het Belang Van Limburg Yvonne Eijkenduijn heeft onlangs een eigen kookboek uitgebracht, met daarin haar beste recepten en culinaire columns. Eerlijk eten, seizoen na seizoen: dat is Yvestown Kookt. Wij plukten haar culinaire ode aan de zomer eruit.

Het is zomer! Wat een heerlijke weken hebben wij al achter de rug. Niets is zaliger dan buiten eten met vrienden die spontaan komen aanwaaien. Vaak moet ik dan wat snelle hapjes bedenken omdat ik niets liever doe dan allerlei gerechtjes bij elkaar op tafel zetten. Een mooie kleurrijke tafel en een vrolijk bord vol.

Zelf zomers koken? Probeer Yvonnes Griekse kipsaté met tzatziki!

Er is vaak niet veel tijd om alles helemaal zelf te maken. Dan speel ik gewoon vals door een verse kant-en-klare pizza te pimpen, supermarktpesto te gebruiken en zo veel mogelijk dingen te maken die koud geserveerd kunnen worden. Ik kijk meestal ook even wat er in de tuin groeit en wat iemand misschien heeft meegebracht. Snel mixen en matchen en iedereen laten pakken wat hij of zij wil.

Staycation

Boris en ik gaan nooit in de zomer op vakantie. Wij zijn allebei niet zo goed met de zon, of de zon is niet zo goed met ons. Ik mag dan een half tropenkind zijn, dat gen heb ik overduidelijk niet meegekregen van mijn moeder. Voor mij gaat er niets boven een besneeuwde bergtop, warme choco en leuke winterse handschoenen. Waar er naaldbomen zijn, ben ik ook graag.

Voor mij geen palmbomen en parelwitte stranden. Ik heb ook iets tegen strandzand – waarom zit het altijd overal? Dus wij wachten lekker oktober af en dan pakken wij onze koffers om ergens heen te gaan waar je een regenjas nodig hebt. Maar het kan ook dat wij ineens besluiten te gaan surfen in Cornwall. Wij hebben nooit echt een plan.

Volgende week gaan we weer het normale leven opnemen, maar nu wens ik iedereen nog even vakantie in eigen achtertuin of op het balkon toe.

Staycation? Laat je inspireren door blogster Yvonne Eijkenduijn en haar zomerse gerechten
© .
Dit is een stuk uit Yvestown kookt, het boek van schrijfster Yvonne Eijkenduijn. Daarin bundelt ze niet enkel haar heerlijke, gemakkelijk te bereiden recepten met seizoensgebonden ingrediënten die je in elke supermarkt vindt, maar ook verhalen en bedenkingen uit haar eigen leven. Ook de fotografie is van haar hand.

Yvestown Kookt, Yvonne Eijkenduijn (Davidsfonds Uitgeverij, € 24,99)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content