Start mosselseizoen verwacht op 24 juli

U moet (waarschijnlijk) nog twee weken wachten op de eerste lading Zeeuwse mosselen.

De Zeeuwse mosselkwekers en mosselhandelaren hebben besloten om de natuur wat meer tijd te geven om de mosselen te laten groeien tot de gewenste kwaliteit. De opening van het mosselseizoen met de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem wordt nu op 24 juli verwacht. Dat meldt het Productschap Vis, een overkoepelende organisatie van vissers en handelaars.

“Zeeuwse mosselen zijn afhankelijk van natuurlijke omstandigheden”, klinkt het. “Mogelijk is het koude voorjaar van invloed geweest op een tragere ontwikkeling. Volgens de mosselkwekers en mosselhandelaren uit Yerseke verdient de consument de beste kwaliteit en is daarom besloten nog te wachten.” Dinsdag al raakte bekend dat de aftrap van het mosselseizoen nog zeker een week op zich zou laten wachten.

In Yerseke, centrum van de mosselcultuur, zijn dinsdag en woensdag de kwekers en handelaren bijeen om de kwaliteit van de mosselen te meten. Omroep Zeeland meldde dinsdag dat het voor het eerst sinds 2006 is dat het Zeeuwse mosselseizoen later dan verwacht start. Toen werden pas eind juli de eerste mosselen verkocht. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content