Starbucks voor de rechter: ’te weinig melk in de lattes’

© epa

Een ’tall’ is minder ’tall’ dan Starbucks je doet geloven, en daar willen deze Amerikanen een stokje voor steken.

Iedereen weet dat een latte bij Starbucks meer kost dan een latte in het tankstation of de latte die je bij je thuis maakt. Je betaalt nu eenmaal voor de dure siroopjes, het logo op de beker en de Instagramlikes die je verzamelt wanneer de barista weer maar eens je naam niet heeft begrepen. Eerlijk? Misschien niet helemaal, maar je krijgt waarvoor je betaalt, toch? Niet dus.

Volgens Siera Strumlauf en Benjamin Robles die in Noord-Californië een klacht indienden tegen de koffiegigant, leidt Starbucks klanten om de tuin, en wel met de hoeveelheid melk die ze voor hun lattes gebruiken. Volgens de klacht die werd neergelegd vullen baristas de melkkan die gebruikt wordt voor de melk te stomen niet tot aan de rand maar tot een door het hoofdkantoor aangegeven lijn, waardoor er “systematisch zo’n 25% minder melk wordt gebruikt”.

En nee, dat is geen geïsoleerd geval van een enkele barista die het niet zo voor regels heeft: alle Starbucks lattes in alle filialen van de keten worden volgens eenzelfde recept klaargemaakt, een recept dat in 2009 aangepast werd om op melk te kunnen besparen, aangezien dat verrassend genoeg het duurste ingrediënt is dat Starbucks moet aankopen. Strumlauf en Robles vinden dit niet kunnen en schrijven dat wie een drankje van 475 milliliter bestelt (een ‘Grande’ bij Starbucks) effectief 475 milliliter vloeistof in de beker moet krijgen.

“We serveren onze klanten met trots hoogwaardige dranken die ter plaatse bereid worden” klinkt het bij Starbucks. “Onze klanten zijn bovendien op de hoogte dat ieder drankje -ook het volume daarvan- anders is en dus van elkaar verschilt.”

Of het effectief tot een rechtszaak komt is nog af te wachten, maar de klacht van Strumlauf en Robles inspireert ons alvast om een brief aan chipsfabrikanten te schrijven. Paprikalucht mag dan wel geen calorieën bevatten, blijer word je er alleszins ook niet van. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content