Starbucks opent in Antwerpen

© epa

In het Centraal Station in Antwerpen opent woensdag een Starbucks, de eerste in een Belgische stad.

De Amerikaanse koffieketen Starbucks opent woensdag een zaak in Antwerpen. Het is haar eerste vestiging in een Belgische stad. Op dit ogenblik is er alleen nog maar een Starbucks op de luchthaven van Zaventem. Het koffiehuis in het Centraal Station wordt het eerste met 100 pct fair trade espresso, een initiatief dat Starbucks volgende week lanceert.

Autogrill Belux, gespecialiseerd in catering voor onderweg, neemt het dagelijkse beheer op zich. Volgens Autogrill-directeur Jean-Paul Van Avermaet klonk de vraag naar Starbucks in Antwerpen almaar luider. Buck Hendrix van Starbucks wees erop dat de Benelux-vestigingen die het bedrijf nu al heeft op de luchthaven van Zaventem en in Amsterdam tot de meest succesvolle Starbucks-locaties van Europa behoren.

Beiden spraken de hoop uit op broertjes en zusjes voor de Antwerpse Starbucks, maar daarover zijn nog geen beslissingen genomen. “De opening van deze Starbucks levert een bijdrage aan een gezond aanbod”, zei Antwerps burgemeester Patrick Janssens. “Mocht de horeca dit zien als een onwelkome concurrent, zou dat zijn als een kledingzaak die de Meir voor zich alleen wil. Dat is onverstandig, want dan zouden er niet veel mensen komen.”

Volgens Van Avermaet is zelfs bewezen dat de komst van Starbucks het koffieverbruik in de omgeving de hoogte in duwt. Het Starbucks koffiehuis in het Centraal Station van Antwerpen opent woensdagmorgen de deuren. Er werken zowat 40 mensen. Zij zijn de voorbije 5 weken opgeleid door Starbucks.

Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content