Staminee de Bib in Brussel: Lekker eten en drinken tussen de boeken

© Lies Engelen

Tot zaterdag 15 oktober kunnen bezoekers van de Brusselse bibliotheek Muntpunt op de gelijkvloers terecht voor een drankje of een maaltijd tussen de boeken en de verhalen.

Staminee de Bib, aan het Brusselse Muntplein, is weliswaar meer dan enkel een café. Naast eten en drinken kan de bezoeker ook deelnemen aan activiteiten zoals workshops, debatten, een voorleesmarathon of een boekenverkoop. Afgelopen vrijdag werden de deuren geopend. Tot komende zaterdag kun je er iets meepikken dat op het programma staat, maar ook gewoon blijven plakken en leuke ontmoetingen doen.

Voor een lekkere lunch of apero werd AUB-SVP, het culinaire geesteskind van architecten Bart en Joris Lens, ingeschakeld. Het Brusselse fijnproeversrestaurant draagt verantwoorde, duurzame voeding hoog in het vaandel. Ze experimenteren met seizoensgroenten, lokale en biologische producten en bijvangst. Voedseloverschotten worden creatief verwerkt en er wordt ingespeeld op de toenemende vraag naar plantaardige voeding. Dat tonen ze ook in diverse pop-upevenementen waar de thema’s creatief aan de man worden gebracht, onlangs nog de hele zomer lang op het dakterras van Beursschouwburg. En deze week in ‘Staminee de Bib’.

Staminee de Bib in Brussel: Lekker eten en drinken tussen de boeken
© Lies Engelen

Qua inrichting werd geopteerd voor houten cafétafels en veel kamerplanten, denk onder meer Sanseveria’s. Zoals in de tijd van toen dus. Uit de tap stromen bieren van de Brusselse brouwerij Brasserie de la senne. Santé.

Adres: Muntpunt – Munt 6, 1000 Brussel

Staminee de Bib in Brussel: Lekker eten en drinken tussen de boeken
© Lies Engelen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content