Stadsbrouwerij De Koninck wordt culinaire ontmoetingsplaats

Stadsbrouwerij De Koninck © Alle rechten voorbehouden

De tijd dat er bij De Koninck alleen bier werd gebrouwen, is verleden tijd. De brouwerij in Antwerpen is een interessante en inspirerende ontmoetingsplek voor Antwerpse smaakmakers geworden, stielmannen die hun vak met evenveel passie uitvoeren als de bollekesbrouwers.

Waaraan je je kan verwachten? Waaraan niet: dat zou een betere vraag zijn, want de brouwerij zal vanaf 31 mei heel wat verschillende producenten huisvesten.

De kazen van Kaasaffineurs Van Tricht liggen al enkele jaren op de brouwerij te rijpen. Nu openen de Trichtenaren er ook een kaaswinkel. Chocolatier Jitsk Heyninck, door Gault Milau omschreven als ‘dé culinaire ontdekking van 2016’, maakt er zijn zoete creaties en Kenney Van Hoorick laat je graag proeven van zijn zuurdesembrood en andere baskels.

Fotograaf Tony Le Duc zorgt met zijn foodporn en workshops foodfotografie voor een streling voor het oog, bij slagers Luc De Laet en Peggy Van Haver proef je kwaliteitsvlees en The Butcher’s Son is restaurant en ideale uitrustplek van dienst.

Later in juni zal er ook een nieuwe zomerbar openen op de locatie, maar daarover hoor je ongetwijfeld later meer.(EK)

Vanaf 31 mei kan je terecht op Mechelsesteenweg 291 in Antwerpen. Voor info over openingsuren vind je op www.dekoninck.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content