Om voedselverspilling tegen te gaan lanceert de Stad Gent een handig voedselbakje waarmee restaurantgangers in Gent hun voedselresten mee kunnen nemen naar huis. Gedaan met overmatig wegkieperen van grote stukken pizza, groentjes, lappen vlees, porties salade, brood of saus. Iedereen die zijn bord niet leeg krijgt (of wiens ogen groter waren dan de buik), kan in de deelnemende restaurants - met een herkenbare Restorest-sticker op de voordeur - een overschotdoos (gratis) aanvragen aan het personeel.

Bedoeling is het gebruik van het bakje uit de taboesfeer te halen en alle restaurants te stimuleren om mee te doen aan de actie. 'Zo wordt wat vandaag over is, een complete maaltijd voor morgen', klinkt het. Het project is bovendien duurzaam ,want de doosjes bestaan uit 100 % gerecycleerd materiaal.

Het Restorestje werd mee gelanceerd door Test Aankoop die via een poll zorgde voor een nieuwe benaming van wat doorgaans als 'doggy bag' door het leven ging. Ook de stickers die u treft op de deuren van de restaurants die zich engageren, zijn van hun hand.

Een 50-tal Gentse eethuizen sprongen al mee op de kar, en dat aantal neemt nog toe. Ook bij de Gentse restaurantgangers is er al een merkbare beweging op gang. Er werden intussen al 5000 extra doosjes besteld.

Gent is voorlopig de enige stad in België die dit alternatief aan de restaurant aanbiedt om niets verloren te laten gaan. Het moet mee helpen van de Arteveldestad een klimaatstad te maken.

Om voedselverspilling tegen te gaan lanceert de Stad Gent een handig voedselbakje waarmee restaurantgangers in Gent hun voedselresten mee kunnen nemen naar huis. Gedaan met overmatig wegkieperen van grote stukken pizza, groentjes, lappen vlees, porties salade, brood of saus. Iedereen die zijn bord niet leeg krijgt (of wiens ogen groter waren dan de buik), kan in de deelnemende restaurants - met een herkenbare Restorest-sticker op de voordeur - een overschotdoos (gratis) aanvragen aan het personeel. Bedoeling is het gebruik van het bakje uit de taboesfeer te halen en alle restaurants te stimuleren om mee te doen aan de actie. 'Zo wordt wat vandaag over is, een complete maaltijd voor morgen', klinkt het. Het project is bovendien duurzaam ,want de doosjes bestaan uit 100 % gerecycleerd materiaal. Het Restorestje werd mee gelanceerd door Test Aankoop die via een poll zorgde voor een nieuwe benaming van wat doorgaans als 'doggy bag' door het leven ging. Ook de stickers die u treft op de deuren van de restaurants die zich engageren, zijn van hun hand. Een 50-tal Gentse eethuizen sprongen al mee op de kar, en dat aantal neemt nog toe. Ook bij de Gentse restaurantgangers is er al een merkbare beweging op gang. Er werden intussen al 5000 extra doosjes besteld.Gent is voorlopig de enige stad in België die dit alternatief aan de restaurant aanbiedt om niets verloren te laten gaan. Het moet mee helpen van de Arteveldestad een klimaatstad te maken.