Sprankelende cocktails om zelf te maken

Met hun vrolijke kleuren en originele combinaties zijn cocktails het zomerse aperitief bij uitstek. Volg onze tips of ga zelf aan het mixen.

Cocktails zijn alomtegenwoordig. Elke bar, restaurant of lounge heeft vandaag zijn eigen huiscocktail en de echte liefhebbers kunnen cursussen volgen bij gerenommeerde mixologen. Vooral cocktails op basis van verse kruiden, bloemenaroma’s en specerijen zijn de laatste tijd populair.

Het is niet zo moeilijk om zelf nieuwe cocktails te bedenken. In de zomer verlangen we immers naar frisse en lichte drankjes. Geen Long Island Iced Tea (met maar liefst vijf verschillende alcoholische ingrediënten), wel een Hawaii Iced Tea met ananassap, single malt whisky en – waarom niet ? – echte thee. Zo loopt u bovendien weinig risico om nadien een kater over te houden aan uw eigen brouwsels.

In de volgende recepten worden de ingrediënten in milliliter uitgedrukt, omdat het om zeer precieze hoeveelheden gaat. Een goede cocktail staat of valt met de juiste verhouding. Proost !

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content