Spotgoedkoop noedelkraam krijgt Michelinster

© iStock

De noedels kosten er nog geen anderhalve euro per portie, maar het marktkraam Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle, dat in Singapore aan de kant van de weg staat, heeft een Michelinster gekregen.

Sterrenkeuken duur? Toch niet altijd, want Michelin heeft een ster toegekend aan het Singaporese noedelkraam Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle (waarvan het ons nog altijd niet duidelijk is of dat werkelijk een doordachte naam is, of enkel het uithangbord van wat je er kan vinden).

Chef Chan Hon Meng verwachtte niet bepaald een telefoontje van de Michelingids toen hij begon met zijn kraampje. Ook niet na 35 jaar op dezelfde plaats nog steeds dezelfde huisspecialiteit koken. En toch kreeg hij onlangs een inspecteur over de vloer. (Bij gebrek aan vloer niet letterlijk te nemen.) “Ik dacht dat de man een mopje maakte. Waarom zou Michelin naar mijn kraam komen? Kan een marktkraam zelfs maar genomineerd worden?”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Blijkbaar wel, en Chan is erg overdonderd door de erkenning. Hij hoopt ermee meer aandacht te kunnen krijgen voor wat de Signaporese keuken te bieden heeft en wil duidelijk maken dat de street food scene meer kan zijn dan een goedkope, snelle hap.

Na de uitreikingsceremonie, waarop hij andere chefs aanraadde om elke dag te koken alsof er een Michelininspecteur op bezoek is, trok Chan terug naar zijn stalletje, zodat de voorbereidingen voor de volgende dag klaar zouden zijn vóór de grote file om 5u30 (’s morgens dus) opnieuw aanschuift. Liefde voor deze man. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content